Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Пример за лошо изведен конкурс.

пријавена од bobir пред 1 година, 5 месеци. (vasil.taneski.com)

Најпрво непочитување на сопствените зададени услови за учество на конкурсот, а потоа и непочит кон учесниците. Прочитајте повеќе, Васил убаво објаснил.

станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Не е јасно кој ги менувал сликите, авторите или оценувачите?
  Дали се „подобрувани“ во смисол на подесување на бои, контраст, филтри и слично, или можеби само се кропувани?

 • +1 глас

  Јас не се разбирам во фотографија и дизајн па би сакал да знам како се забележува дали некоја фотка е изменувана или не.

  фала

 • +3 гласови

  Фотките се изменети во Photoshop CS2. Можеби се изменети откако се добиени (но, не за да се подобри квалитетот), а можеби и едноставно се импортирани од телефонот преку Adobe Photoshop CS2. Тоа не значи дека се на било каков начин „разубавени“ со некој софтвер. Зошто да беа, ќе изгледаа далеку подобро :)

 • +1 глас

  Хех!

 • +1 глас

  Ако е останат exif-от може и ке видиш дали е едитирана, а ако не, тешко. Без везе е критериумот, секоја фотографија си бара обработка, дури и во времето на филм, големите мајстори користеле техники за едитирање, штимале контраст, сатурација и сл.

 • +1 глас

  хех... what else is new?

 • +1 глас

  Добро ама тука најверојатно е ставен овој критериум да ги изедначи сите што ќе пратат фото. Не знаат сите да едитираат фотки.