Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Патување низ немапирани територии со Вилијам Гибсон на Сподели Кино

пријавена од Motoko пред 2 години, 2 месеци. (spodeliznaenje.blogspot.com)

Магијата на медиумите и медиатираниот свет, експоненцијалното забрзување на информацијата, новите еманации на технологијата, пост хуманистичкото општество, консумацијата на дрогите, постојаната променливост и живеењето во моментот... неговите книги и творењето... визионерството...

станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Нејасно е кога се одржува проекцијата. Дали тоа „2,12“ во насловот значи „февруари, 12“. Претходен пост на блогот најавува дека „Сподели кино“ е поместено за среда. Требаше да го прашам УФО на месинџер да ми потврди дека е на 6.2.2008 - а тоа не може секој потенцијален гледач да го стори...

 • +1 глас

  Razvigor, таа бројка е кое сподели кино е по ред. 2,12 стои за втора сезона 12 епизода :)

 • +1 глас

  нумерацијата на киното е прилично стара и не создава никаква забуна со оглед на тоа дека вообичаено во насловот на записот на блогот го пишува и датумот и часот и местото на одржување на киното.

 • +1 глас

  ах, сега ги нема тие информации во насловот. а баш се корсни за оние луѓе кои следат преку rss и така лесно гледаат што и кога има.

 • +1 глас

  Не знаев дека има такво правило. Така би бил пренатрупан насловот. Мислев поважно е што се прикажува, па доколку тоа е привлечно, лесно е да се дознае и кога. :)