Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Oбука за подигање на фондови во културата

пријавена од Arwena пред 2 години, 2 месеци. (www.publicroom.org)

Овој семинар ќе се одржи во просториите на Mултимедијалниот центар „Мала станица“ од страна на здружението „Јавна соба“ од Скопје. Учеството на семинарот е бесплатно, но заинтересираните задолжително мораат да бидат регистрирани најдоцна до 25 јануари. Регистрацијата се врши он-лајн.

станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Не сфаќам за што е семинарот?

 • +1 глас

  Мало појаснување. Се работи за семинар каде пријавените ќе поминат низ обука преку која ќе научат како да напишат проект од културата и културното наследство. Од оваа година Македонија може да аплицира во фондовите на Европската Унија, па од тука овој семинар го гледам како предност на сите кои се бават со оваа тематиката.

 • +2 гласови

  Еве и директен линк за семинарот:
  http://www.publicroom.org/projects.html

 • +1 глас

  Сајтот им е малку чуден, мислев дека луѓето ќе се снајдат, но ... Во секој случај Развигор ти благодарам . :)

 • +1 глас

  Перење пари, миење мозоци.

 • +2 гласови

  Така било порано кога овој тип на семинари се одржуваа инкогнитo. Никогаш не беа најавувани, и само ќе се прочиташе демек некаде се одржал некој таков семинар со анонимни организатори и уште поанонимни учесници. Барем јас знам што се се случуваше со вакви семинари изминативе 10 години. Од оваа година Македонија може да аплицира со проекти во фондовите на EU и семинаров е одлична прилика да научат повеќе оние кои ова го работат. Да не беше така немаше да го поставам на кајмакот.