Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Ново: Абортус

пријавена од gdamjan пред 1 година, 2 месеци. (www.abortusne.org.mk)

Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблагопријатно, најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  домејн регистрант: РЕВИТА Битола, Невладино здружение за здрав живот и здраво тело

 • +2 гласови

  Слабо им иде математика. Од http://www.abortusne.org.mk/index.php/fa... :
  „Секоја трета бременост, абортус ... регистрирани вкупно 6.436 абортуси, што претставува 28,3 абортуси на 100 породувања...“

  Тоа се значи вкупно 128 бремености и 28 абортуси, т.е. една петина од бр. се аб..

  А во следниот текст: „Абортуси има исто колку и раѓања“ ?!?

 • +1 глас

  внимавајте - верски аспекти...

 • +5 гласови

  „...а како последица на илегалните абортуси секоја седма минута умира по една жена...“

  затоа ајде да ги направиме сите абортуси илегални!

 • +5 гласови

  Сега скоро читав за едно прашање кое секогаш ги збунува анти-абортиционистите: Дали на мајките кои абортирале треба да им се суди како за убиство?
  Секогаш, одговараат со „не“. Но, тоа ги доведува до логичка дилема - ако абортусот е убиство, тогаш зошто не? Затоа што знаат дека тоа е апсурдно и нефер.

 • +4 гласови

  Не дека сликите на сајтот се пријатни за гледање - требало да ги стават на некоја друга страница, некој може сериозно да се вознемири.
  А кредибилитетот тотално го изгубија кога почнаа да мешаат религиозни мантри. Испаѓа дека се против абортусот не затоа што (наводно) тоа е убиство, туку затоа што локалниот поп така им испеал (ако го разбрале добро).

 • +2 гласови

  http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?...

  Сликата се комплетира.

  Пред да забранат и кондоми, напрајте си стеш дома и така траат неколку години... па за после ќе мислиме. :)

 • +5 гласови

  Што велите да регистрираме абортусда.орг или нешто слично? :)

 • +4 гласови

  Нема потреба. Ниту едно сериозно движење за абортусот како репродуктивно право на жената не е ЗА абортус во онаа смисла во која оние кои се против абортус се ПРОТИВ абортус. Аргументот е дека абортусот не е нешто што се посакува, но потребно е жените да имаат право на легален абортус.

 • +11 гласови

  какодоиселеничкавиза.мк

 • +4 гласови

  бегајдабегаме.мк ;-)

 • +1 глас

  :) баш тоа сакав и јас да кажам. и секоја нивна тема да ја дополниме со она што од неа го изоставиле бидејки не е во прилог на "абортусНЕ".

 • +2 гласови
 • +2 гласови

  Таа сликата со тоа малечкото човече шо личи на марсовец е чиста фикција. Јас сум лекар, сум присуствувал на многу аборти и раѓања и ништо такво нема испаднато. Дури и ако се направи дисекција сумљам дека фетусот така ќе изгледа. А овие праведните шо ја напраиле глупата страна јас да им напраам кампања тие шо лажат ко во случајот со марсовчето и то шо велат дека инфекцијата била температура да им се исече јазик. Поздрав