Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Мојата Кирилица

пријавена од darko156 пред 1 година, 11 месеци. (mojatakirilica.com.mk)

Агенциите „Идеја Плус“ и „МИА“ осмислија и подготвија непрофитна Kампања за зачувување, користење и модернизација на македонската кирилица „Го чувам своето“. Кампањата им е наменета на сите на кои кирилицата им првото писмо, првата љубoв.

станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  на прв поглед ова е прилично очаен сајт. 3 скрола, 5 хедери, бои крш...
  не знам како си дозволиле вакво нешто...

 • +1 глас

  Имаат конкурс за дизајнирање нов кириличен фонт.

  1. награда – 1.000,00 евра
  2. награда – 750,00 евра
  3. награда – 500,00 евра

 • +3 гласови

  Што има врска каков е сајтот, кампањата е за поддржување, можеби може да помогне заедницата на кајмакот за да се направат банерчиња. Знам на времето имаше едни добри од една фирма.. еве го најдов http://www.haosmultimedia.com/macedonia/... -
  нешто вака.

 • +2 гласови

  Им кажал ли некој на авторите на кампањата дека свети Кирил и Методиј ја развиле глаголицата, а не кирилицата?