Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Мисловна вежба: Отворена библиотека

пријавена од kzograf пред 1 година, 5 месеци. (it.com.mk)

Eдна некомплетна, over-the-top и сосем невозможна фантазија, мисловна вежба – како да се вратат луѓето во билбиотека, земајќи го предвид социјалниот фактор на процесот на откривање, нашиот проклет стандард на ограничен буџет за културни „издатоци“ и се разбира – интернетите. :-)

станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  мислам дека не ја добиваш назад својата и ги задржуваш туѓите на http://www.bookcrossing.com/ ... како рециклирање. а ова нешто, повеќе како размена. плус, таму ја оставаш на одредено место и кој ја најде, најде. на плагиј.ат нешто пишаа на времето - http://www.plagij.at/more.php?id=1365 - слабо профункционира кај нас.
  затоа не-анонимна и не-„одговорноста ја оставаме на тебе“ ситуација.

 • +1 глас

  http://www.lulu.com/ еве и друга паметна идеја кога сме кај книгите :)

 • +1 глас

  Јас со моите книги си развивам однос - си ги читам по неколку пати, по неколку одеднаш и си ги чувам блиску до мене.
  Ретко ги давам наоколу - не затоа што сум скржав, туку затоа што, како по правило, штом ќе ја дадам книгата, веднаш ми текнува дека треба да ја (пре)прочитам. Па одам и ја купувам повторно.
  Највеќе ми недостасува првото издание на „Хазарски речник (женско издание)“ од Милорад Павиќ кое го дадов на една пријателка и не ми го врати. Оттогаш купив неколку други примероци од истата книга - ама не е е тоа, тоа. Не ми мириса исто и на допир се различни.

 • +2 гласови

  Јас исто со книгите развивам фетиш однос. Сакам да ги имам во што поголем број :( Не сите ги читам али кога-тогаш ќе ми се најдат. Али да, фетиш ми е да ги имам во шо поголем број.

  Особено кога ќе ми стигне пакетот од Амазон, това е нешто страхотно! :)