Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Кодексот на Џедаите

пријавена од Scorponok пред 11 месеци, 2 седмици. (crapwerk.blogspot.com)

Кодексот на Џедаите претставува збирка на неколку принципи според кои Џедаите го одредуваат начинот на живеење. Со придржување до Кодексот, Џедаите успеваат да остварат само-контрола...

станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  „Џедаите успеваат да остварат самоконтрола..“?! Џедаите не постојат. Џедаите и нивниот кодекс се измислица на еден пребогат филмски продуцент и режисер со одлична маркетинг стратегија, на која е изградена индустрија за играчки, маички, филмови, романчиња, стрипови...

  Дали припадниците на оваа религија (ако навистина има такви) го прифаќаат Џорџ Лукас како свој пророк? Оти, ако џедаизмот е религија, тогаш Лукас е токму тоа.

  Како не им текна да направат религија од Том Соер и Хаклбери Фин, барем ќе имаше троа хумор. ;-) Ама да тврдише дека џедаите прават нешто е исто како да тврдиш дека Загор и Чико прават нешто.

 • +2 гласови

  „„„Ама да тврдише дека џедаите прават нешто е исто како да тврдиш дека Загор и Чико прават нешто.“““

  ваљда аналогно на другите религии ;)