Инфо за zlochko

Корисник од:
7 април 2007
Пријавени статии:
160
Популарни:
79
Однос на популарност:
49%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот zlochko (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Терминот „македонски“ и кодот „МК“ е заменет со „да се дефинираат“

пријавена пред 1 година. (www.a1.com.mk)

За сите пусти оптимисти од Кајмакот, кандидати и новинари на кои треба нешто да им тресне од главата за да се уверат дека навистина постои! Следнава вест е потврда и од Европската Комисија дека не се преговара со Грција само за името. Да видите како сепак е можно на сила да се одземе идентитетот.

2 коментари | проблем? | категорија: Вести

Убави вести од Moneybookers

пријавена пред 1 година. (www.dogon.biz)

Moneybookers склучиле договор со eBay да бидат додадени како платежен процесор, а тоа значи дека македонските граѓани кочено можат да го користат овој сервис за купопродажба на интернет!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Според мене најкорисниот Firefox додаток [MK & EN]

пријавена пред 1 година. (www.dogon.biz)

Zotero [zoh-TAIR-oh] е бесплатна, лесна-за-користење Firefox надоградба која ќе ви помогне да собирате, управувате и да ги цитирате вашите истражувачки извори. Таа живее таму каде што и ја вршите вашата работа - во самиот веб прелистувач.

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Истражувањето на HTV1 за Македонското Малцинство во Грција [video]

пријавена пред 1 година. (www.youtube.com)

Реална репортажа за Егејска Македонија и нашите сонародници.

10 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Кое е лицето НН ?

пријавена пред 1 година. (vesti.alfatv.com.mk)

Ѓунер Исмаил пред новинарите не го именуваше лицето НН, за кое рече дека „долги години работи само на еден случај - поделба на Македонија, поделба на Косово, поделба на Босна“ и оти е „еден од учесниците, а можеби поттикнувач на палењето на Американската амбасада во 1999 година“.

4 коментари | проблем? | категорија: Политика

Биди кул - инвестирај во online бизнис!

пријавена пред 1 година. (it.com.mk)

„...но што ако сте средношколец или студент кој нема доволно приходи и чија идеја бара навистина солидна поддршка, да речеме потребни ви се доста добри сервери кои би можеле да поднесат огромен сообраќај...“

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Ја зголемија каматата на благајничките записи. На ред се кредитите.

пријавена пред 1 година. (www.a1.com.mk)

Владата троши и бара начин како да се зголеми ликвидноста... од друга страна НБРМ го стега каишот со зголемување на каматите. Два различни пристапи на соочување со глобалната економска криза кои се спротивни еден на друг. Кој е според вас правилниот? Дилема, која опстојува не само во нашата земја.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

The Obama deception [video/en]

пријавена пред 1 година. (www.youtube.com)

Од вашиот дежурен теоретичар на заговори... последниот филм на Alex Jones за новиот светски поредок и улогата на претседателот на САД Barack Hussein Obama.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

„Доста веќе да се плашите...“

пријавена пред 1 година. (www.youtube.com)

Видеото на кое Павлос Воскопулос на 10.03.2009 на грчка телевизија прозборе на македонски.

13 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Процентуално потекло на домородното/месно население во Македонија

пријавена пред 1 година. (www.igenea.com)

Ова за некои и не е така нова вест, ама за останатите се надевам ќе биде интересна. Особено од кога ќе направите споредба со резултатите за месното население кај нашите соседи. Со Грција пак е исклучително интересна ситуацијата во контекст на кавгата што ја имаат со нас. :)

18 коментари | проблем? | категорија: Наука

Знаеме ли што сакаме?

пријавена пред 1 година. (argument.blog.com.mk)

Време е кога јавноста се труди да ги „заузда“ политичките партии во фрлањето пари на предизборни кампањи и кога од нив бара транспарентност во трошењето. Пази да не! Еве Ви пример дека народот мн. повеќе го интересира да си истера сеир отколку да ја пофали туѓата штедливост.

14 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Слика на денот (Телеграф).

пријавена пред 1 година. (www.telegraph.co.uk)

Вознемирувачка фотографија. Има лош квалитет, но поради специфичноста на уловениот момент, сигурен сум дека ќе можеме да ја видиме во топ 10 листата кон крајот на годинава.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Пример за истражувачко новинарство

пријавена пред 1 година, 1 месец. (netpress.com.mk)

:))) Не. Не е линков за да ја видите келнерката по име Бојана, туку да забележите сами до каде отиде новинарската професија во оваа држава. Што би рекла Радмила: „Господа од Нетпрес, Вие денес го допревте дното!“.

3 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Протестна песна [video]

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.snotr.com)

...изведена од Hugh Laurie, главната ролја во House MD. :)

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Дорис Пак: „Да се биде Македонец во Македонија значи нешто.“

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Замислете... европски бирократ сватил нешто што на голем дел од нашите соговорници тука сеуште не им е јасно. :) „Се чувствувам виновна, зашто сум Европјанка, а гледам дека однесувањето на Грција не е фер, и не е разбирливо.“ Дорис, зачлени се, ќе ти објаснат тука зошто Грците се во право. :)))

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

ОН бара Грција да ги признае Македонците

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.netpress.com.mk)

Од последната посета на Грција од Геј Мекдугал во името на ОН, произлезе остар и како никогаш до сега реален извештај за состојбата на малцинските права во оваа земја. Текстот кој следи е прераскажана верзија на документот.

19 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Мојата предизборна дилема...

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.dogon.biz)

...за евентуалниот втор круг од изборите.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Македонија до 2050 година ќе се претвори во пустина

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Со оваа изјава, Ордан Чукалиев, деканот на факултетот за Земјоделие и Храна предупредува за намалените врнежи и нерационалното трошење на водата во индустријата, земјоделието и особено во град Скопје.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Наука

Jean-Luc Picard каков што не го знаете [video]

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.youtube.com)

За љубителите на Star Trek TNG. :)))

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Кој ја продаде Македонија [video]

пријавена пред 1 година, 1 месец. (video.google.com)

Црвенковски, Фрчкоски, атентатот на Киро Глигоров, „несреќата“ на Борис Трајковски, Европа и јужните соседи. Два часовен пример за истражувачко новинарство и тези по модерна македонска историја. Задолжително четиво за сите!

31 коментари | проблем? | категорија: Политика