Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот zlochko, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

KАНО ЕКО СИСТЕМ за економично греење

пријавена од zlochko пред 6 месеци. (www.kanosistemi.com.mk)

Како да се ослободите од стегите на Топлификација и уредите кои повеќе трошат отколку што греат? Кано системот за греење, инаку 10 годишен изум на наш иноватор гарантира 0,98kW топлинска енергија за секој потрошен 1kW електрочна енергија. А работи и на 80V.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Батерија за домашни потреби? :)

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (mislam.blogspot.com)

Нов начин на чување и складирање на енергија. Ќе дозволат ли само големите енерго-играчи да заживее??

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Крушево "Етно град"

пријавена од drugarce пред 7 месеци, 3 седмици. (www.youtube.com)

Видео репортажа на BBC за туристичкиот проект „Крушево - Етно град“

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

[video] How to impress a girl by lighting her cigarette in a new way

пријавена од zlochko пред 7 месеци, 3 седмици. (www.wonderhowto.com)

...и тогаш девојката ја фрли цигарата и клекна на колена! :))))

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Антимакедонец - професија на Божидар Димитров

пријавена од drugarce пред 8 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Ако порано никој не им даваше големо значење на изјавите на Димитров, тие сега треба да се сфатат многу сериозно, зашто доаѓаат од официјално место.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Пилци, свињи, мексиканци и Рокефелер

пријавена од zlochko пред 8 месеци, 4 седмици. (www.netpress.com.mk)

Објава за вест врзана со теорија на заговор.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Macedonia Timeless - клапа 2

пријавена од zlochko пред 10 месеци. (netpress.com.mk)

За разлика од спотот на Манчевски, сметам дека овој во изведба на Изи во центар ги има погодено наменските потреби на кампањата. Браво за делото, но и едно УА што сосила се правиме слепци па наоколу гледаме само цркви, а џамии не.

7 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

The Sex Education Show

пријавена од ribaro пред 10 месеци. (pablisher.nicer2.com)

Итересна британска документарна серија во продукција на ТВ каналот „Channel 4“, наменета првенствено за тинејџери + торент.

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Забава

Топ 10 гиковски ТВ серии

пријавена од Damjaan пред 10 месеци. (it.com.mk)

Во продолжение следи листата на топ 10 гиковски ТВ серии според IT.com.mk...

5 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Паметен Street View за Google Maps

пријавена од gemidjy пред 10 месеци. (mislam.blogspot.com)

Уште еден чекор на Google кој покажува зошто се во моментов толку напред од конкуренцијата (Yahoo и Microsoft, првенствено).

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Земјотреси

пријавена од kotle пред 10 месеци, 2 седмици. (zemjotresi.appspot.com)

Скорешните 300+ земјотреси кои што се случуваа во југоисточна Македонија ми дадоа идеа да изработам веб апликација која што ќе ги листа земјотресите на територија на Македонија. Така и беше. :)

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Ред Хет ја тужи Швајцарија поради монополската зделка со Мајкрософт

пријавена од razvigor пред 10 месеци, 2 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Ред Хет, заедно со 17 други дистрибутери на Линукс протестираше против договорот што Швајцарската влада го склучи со Мајкрософт без да распише тендер за јавна набавка.

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Реклами на Facebook. Може ли да променат нешто?

пријавена од darko156 пред 10 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Актуелна тема. Мноооогу актуелна тема. Всушност тема која може конечно да мрдне некои закоравени работи на полето Интернет огласување во Македонија.

2 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Бизнис

alati.org

пријавена од ribaro пред 10 месеци, 1 седмица. (mislam.blogspot.com)

Корисни веб апликации кои се со општа намена, сублимирани во еден сајт кој има намера да се шири.

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Технологија

Странци изведуваат македонски песни

пријавена од Acid пред 10 месеци, 3 седмици. (kajgana.com)

Збирка на десеттина феноменални изведби на македонски песни препеани од странци, кои ја исполнуваат душата на секој Македонец. Кој вели дека само ние пееме странско? :)

1 коментар | проблем? | категорија: Култура