Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот zborovi, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Бугарска пропаганда на македонска телевизија

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Бугарската пропаганда стигна на македонска телевизија........ Дали е само случајност или има нешто повеќе. Почнува да ме боли глава. Не верувам во случајности. Ми доаѓа да викам. Македонијааааааааааааа….. разбуди сееееееееееееееееееееее!

24 коментари | проблем? | категорија: Политика

Сурова реалност

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Зошто Македонија е ФИРОМ? Зошто македонецот е бугар? Кој е крив? Има ли излез? Што ја прави една држава држава, а еден народ народ? Сурова реалност. Не е за луѓе со слаб стомак.....

5 коментари | проблем? | категорија: Политика

Шпиц, колумни, колумнисти

пријавена од zborovi пред 1 година, 1 месец. (zborovi.info)

Колумната, поточно памфлетот наречен колумна од тинејџерката Благица Иванова (несреќно) започнува со цитат од Саган. Цитатот оди вака: „Ако сакаш да направиш пита од јаболка прво треба да го создадеш универзумот.“ Потоа авторката наведува дека за многумина ова било неразбирливо, парадоксално...

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Теорија за вокабуларот

пријавена од zborovi пред 1 година, 1 месец. (zborovi.info)

Имам една теорија која се однесува на вокабуларот на луѓето која веќе оддамна сум ја поставил меѓутоа само еднаш сум ја напишал и тоа на форум. Теоријата е доста едноставна и оди вака: Личности што користистат софистицирани зборови се .....

1 коментар | проблем? | категорија: Наука

Универзитетски есеј за борба против плагијати….. Плагијат!

пријавена од zborovi пред 1 година, 1 месец. (zborovi.info)

Универзитетот Јужен Илиноис имаше некои проблеми со плагијаторство и се реши да напише есеј за методи на борба против плагијаторство. Есејот содржеше интересен опис на плагијаторството што подоцна се покажа дека е (погодувате) плагијат.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Атеизам - цитати

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.365.com.mk)

Сите луѓе што размислуваат се атеисти“ - Ernest Hemingway

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Индијана Џонс (младиот)

пријавена од zborovi пред 1 година, 1 месец. (zborovi.info)

Младиот Инди е единствен филм/серија која освен што е забавна е и многу едукативна. Впрочем според мое мислење ова е наједукативниот филмски серијал некогаш направен.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Избори

пријавена од zborovi пред 1 година, 1 месец. (zborovi.info)

Незнам колку знаете ама Хитлер легитимно дојде на власт. Имаше избори и си победи човекот. Демагогија, ораторство и на крај фотеља. Како заврши неговата приказна сите знаеме.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Граѓани за Европска Македонија

пријавена од zborovi пред 1 година, 1 месец. (zborovi.info)

Пази ова, граѓанската иницијатива за Европска Македонија се борела за Македонија.

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Новиот закон за алкохолни пијалаци

пријавена од zborovi пред 1 година, 8 месеци. (zborovi.info)

Наместо „на здравје“ јас повеќе практикувам да наздравувам со „За арно, за убаво“ ама овој закон не е на арно а уште помалку е на убаво. Можеби општоприфатениот србизам „Живели“ повеќе одговара во оваа прилика.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Политика

Rapidshare.com политика

пријавена од zborovi пред 1 година, 10 месеци. (zborovi.info)

Најголемиот сајт за хостирање на датотеки www.RapidShare.com се реши на радикални промени.

3 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Ден на пешкирот

пријавена од zborovi пред 1 година, 10 месеци. (zborovi.info)

Во чест на Даглас Адамс

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Mouse Organ

пријавена од zborovi пред 1 година, 11 месеци. (zborovi.info)

Еден од најсмешните скечoви на Монти Пајтон

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Бетмен Суперменовски

пријавена од zborovi пред 1 година, 11 месеци. (zborovi.info)

Дечково од Сингапур е страшен суперхерој.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Тајните белешки на Исак Њутн

пријавена од zborovi пред 1 година, 12 месеци. (zborovi.info)

Тајните белешки на еден од најолемите научници.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука