Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот zborovi, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Македонија

пријавена од zborovi пред 11 месеци, 4 седмици. (revolucija.org)

Јас како МАКЕДОНЕЦ барам да знам што точно е понудено и за што ние мислиме да правиме референдум? Како да гласам на референдум кога не знам информации. Сакам да знам за потпишување на што јас всушност гласам.

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Пријавете ја Вашата страница на преку 20,000 интернет пребарувачи

пријавена од zborovi пред 12 месеци. (hostiraj.com)

Пријавете ја Вашата страница на преку 20,000 интернет пребарувачи како што се Google, Yahoo, MSN, Ask.

2 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Приказна за Обама

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Приказната за Обама почнува многу оддамна иако историјата сега го запиша како првиот црнец претседател на САД. Но како Обама стана претседател? Како се случи црнец да седне во најмоќната фотелја во светот?

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

БЕЗ ЗАШТИТА

пријавена од gdamjan пред 1 година. (kvadraturanakrugot.crnaovca.mk)

Републиката во пламен .. Уставниот суд е (треба да е) последната одбрана на поредокот на републиката, што да правиме кога не функционира!??

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Ех „Македонци, Македонци“

пријавена од Lavot пред 1 година. (www.taratur.com)

Македонски новинари и политичари ќе ја продадат душата и на ѓаволот, за да ја турнат моменталната власт. Во ред, разбираме политичка битка, избори, ама продажба на националните интереси?!?

36 коментари | проблем? | категорија: Политика

Телеком

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Телекомот кај нас долги години ја искористуваше монополската позиција за да не дојде до либерализација на пазарот. И сеуште го прави тоа. На запад, каде што се стремиме да одиме, имаше два случаи каде монопол беше казнет...

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Анти-???

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Се прашувам зошто во Хрватска никој не го нападна претседателот поради анти-ЕУ политика затоа што изјави дека не им се брза за влез во ЕУ особено не им се брза во ситуација кога под притисок и уцени се обедуваат да извлечат решение за спорот со Словенија.

5 коментари | проблем? | категорија: Политика

Скриена Македноја-фотосесија на "Требениште"

пријавена од nadezna пред 1 година. (trebenishte.blog.com.mk)

Неописливо...

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

„Доста веќе да се плашите...“

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.youtube.com)

Видеото на кое Павлос Воскопулос на 10.03.2009 на грчка телевизија прозборе на македонски.

13 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Успехот на декриминализација на дрогите во Португалија

пријавена од gdamjan пред 1 година. (www.salon.com)

Ова е прашање за кое во Македонија не (смее да) се дискутира, но среќа во светот има и други држави...

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Изгубени во преводот

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Логиката на капиталистите кога ќе излезе книга која го критикува системот е сладенава: Сите капиталистички автори пишуваат за други некапиталистички држави, додека сите автори од некапиталистички држави пишуваат за своите држави.

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Героски Highlites

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Имајте во предвид дека овие се само од еден коментар на Героски напишани на кајмакот.

12 коментари | проблем? | категорија: Политика

Весела граматика

пријавена од jofe пред 1 година. (geroski.mk)

Македонија ќе стане членка на НАТО кога ќе ги реши сите спорови со соседните земји, изјави вчера шефот на бугарската дипломатија Ивајло Калфин. Чекај сега… Нели имавме само еден спор, тој со Грција, за името? Ако добро се разбирам во граматика, „сите“ е повеќе од еден. Најмалку два.

15 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Лојална конкуренција

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Цените ќе пораснат, народот ќе осиромаши, владата ќе почне да собира данок. Се ќе си дојде на место. Исто како пред 10 години. И потоа пак…

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Слобода

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Што е слобода? Постои ли систем во кој ќе владее апсолутна слобода? Некои викаат дека тоа е анархијата. Некои викаат дека тое е новиот „Проект Венера.“ Што е Zeitgeist? Фимови, системи, слободи, размислувања.....

0 коментари | проблем? | категорија: Политика