Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот whiteeagle, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Сабота, 13 Јуни 2009 13:26 Bookmark and Share Bookmark and Share

пријавена од Slick пред 10 месеци. (www.men.mk)

Единствена причина зошто Кристофер Колумбо можел да ја открие Америка е дека: не бил ЖЕНЕТ! Да бил оженет, Колумбо ќе требал да се справи со следново:

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Онлајн „уличарство“

пријавена од kingpin пред 10 месеци. (sead93.crnaovca.mk)

И сега еден временски фастфорвард, кога ќе ја видиш нашава реалност, сфаќаш дека уличарството од кое ме чуваше мајка ми денес не да цути, туку е во невидена експанзија! Секако, со една мала разлика, денес во мода не се улиците, туку Information highway-от на Ал Гор...

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Реклами на Facebook. Може ли да променат нешто?

пријавена од darko156 пред 10 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Актуелна тема. Мноооогу актуелна тема. Всушност тема која може конечно да мрдне некои закоравени работи на полето Интернет огласување во Македонија.

2 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Бизнис

Земјотреси

пријавена од kotle пред 10 месеци, 2 седмици. (zemjotresi.appspot.com)

Скорешните 300+ земјотреси кои што се случуваа во југоисточна Македонија ми дадоа идеа да изработам веб апликација која што ќе ги листа земјотресите на територија на Македонија. Така и беше. :)

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Ред Хет ја тужи Швајцарија поради монополската зделка со Мајкрософт

пријавена од razvigor пред 10 месеци, 2 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Ред Хет, заедно со 17 други дистрибутери на Линукс протестираше против договорот што Швајцарската влада го склучи со Мајкрософт без да распише тендер за јавна набавка.

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Made in Europe

пријавена од gdamjan пред 10 месеци, 2 седмици. (www.okno.mk)

Историчарот Гај Маршал со години ги проучувал возвишените претстави на Швајцарците за нивното средновековно минато. На еден конгрес ... наместо да го одржи своето предавање на локална тема, Маршал ги повикал учесниците на собирот да ги споредат националните истории на европските земји.

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Недостаток на стручни кирилични содржини како валидна референца

пријавена од Arwena пред 10 месеци, 3 седмици. (arheo.com.mk)

Нешто како пост-скриптум од изминатата конференција “За употребата на кирилицата на Интернет” која се одржа во Градската библиотека „Браќа Миладиновци” каде бевме поканети неколку блогери.

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Циганчето

пријавена од Sokol пред 10 месеци, 2 седмици. (sc.blog.com.mk)

Некогаш одамна, затворите ги градевме за да ги чуваат непожелните внатре. Денес, почнавме да градиме нови затвори, оние што ќе ги чуваат отпадниците надвор.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Уште еден Чак Норис пост

пријавена од глиша пред 10 месеци, 3 седмици. (sead93.crnaovca.mk)

Чак Норис иде со маичка со слика на Бранко на митинг на ВМРО и стои во прв ред.

5 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Забава

Студентски протести

пријавена од kuzevski пред 10 месеци, 3 седмици. (www.demotix.com)

Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите.

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Анкета за корисниците на Фејсбук од Македонија

пријавена од razvigor пред 10 месеци, 3 седмици. (www.facebook.com)

Ако го користите Фејсбук и имате 3 минути време, ве молам повелете да одговорите на прашањето: „Што правите со огласите од македонските фирми кои се појавуваат најдесно од страна?“

3 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Бизнис

Битката на скулптурите

пријавена од Коља пред 10 месеци, 3 седмици. (www.okno.mk)

Се сврте нагоре и го виде по кој знае пат, плоштадот исполнет со грандиозни скулптури од славното минато. Александар Македонски на својот славен Букефал, распослан грандиозно на средината на плоштадот, до него Никола Карев и Гоце Делчев, нешто подолу Јустинијан, па до нив Цар Самуил, Гемиџии, Кирил

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Во конзерва, како сардинки

пријавена од новица пред 10 месеци, 3 седмици. (theact1v8.org)

Традицијата е она што е останато од минатото во сегашноста. Во нејзе се содржи општественото знаење, или искуство кое се насобрало за време на една генерација. Традицијата е витален дел од културата на едно општество, но не е непроменлив дел.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Македонската БСА во акција

пријавена од новица пред 10 месеци, 4 седмици. (dnevnik.com.mk)

Во текот на акциите се остварија тајни посети на софтверски продажбени места, а беа доставени и предупредувачки писма до компаниите што користат нелиценциран софтвер.

6 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Политика

GRUB boot loader

пријавена од MetalGear пред 10 месеци, 4 седмици. (www.debagiraj.com)

GRUB е повеќе платформски стартувач на оперативни системи. Кратенката доаѓа од GRand Unified Bootloader, кој е напишан и имплементиран од Erich Stefan Boleyn.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија