Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот whiteeagle, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Најкул во ГНУ/Линукс, го нема во Windows и на Mac

пријавена од gocem пред 2 години, 2 месеци. (pablisher.lugola.net)

Која е најкул работа што можеш да ја правиш користејќи ГНУ/Линукс, а не можеш во Windows или на Mac?

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Корисни опции во Firefox

пријавена од gemidjy пред 2 години, 1 месец. (pablisher.lugola.net)

Листа на опции за кои можеби не сте биле свесни дека постојат во Mozilla Firefox. Интересно.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Дефинитивно најбрилјантниот политичар!

пријавена од fidanovska пред 2 години. (www.makfax.com.mk)

По предлогот "Игри без граници" да стане химна на Кометал, мајсторот со нов предлог - "Градскиот парк да се преименува во Џорџ Буш"... оооооф! Царе Трифуне... до кога :D, до каде :D?

10 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Вести

Македонија 83-та според ИТ развиеност

пријавена од jpetrov пред 2 години. (www.a1.com.mk)

Од земјите од регионот најдобро е рангирана Словенија (30 место), а зад неа се Хрватска (49), Турција (55), Грција (56), Романија (61), Бугарија (68).

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

GNOME 2.22 целосно преведен на македонски

пријавена од Арангел пред 2 години, 1 месец. (gnome.linux.net.mk)

Има уште два дена до официјалното објавување на новото издание на GNOME. Во моментов најголема помош е потребна околу тестирање на преводите и пријавување на грешки на системот за пријавување на грешки.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Излезе GNOME 2.22

пријавена од Арангел пред 2 години. (library.gnome.org)

GNOME 2.22 е најновата верзија на работната околина GNOME. GNOME е повеќеплатформска работна околина. GNOME се фокусира на леснотија при работата, стабилност и интернационализација од прва класа со поддршка за пристапност. GNOME 2.22 е достапен и на македонски јазик.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Помогнете во локализацијата на Ubuntu на македонски

пријавена од Арангел пред 2 години. (ufo.linux.net.mk)

Ubuntu е оперативниот систем што ќе се користи во сите македонски средни и основни училишта, на компјутерите што ги купи владата на РМ како дел од проектот „Компјутер за секое дете“. Помогнете и вие да се осигураме дека нашите деца ќе имаат можност да се образуваат со помош на софтвер на македонски.

9 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Сешто

Гласајте за опција за „Закопување“ на постови на Кајмакот

пријавена од gemidjy пред 2 години. (blog.gemidjy.info)

Еве, ако содржинава ја изгласаме со 15 гласа, Глиша како татко на Кајмакот да ја реализира идејата за закопување на постови кои на читателите не им се допаѓаат.

21 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Технологија

Преглед на веб-прелистувачите

пријавена од whiteeagle пред 1 година, 12 месеци. (miladinoski.wordpress.com)

Преглед на повеќето од особините на популарните веб прелистувачи на денешницата

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија