Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот whiteeagle, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Google Translate: конечно и на македонски!

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Ете, после неколку месеци тестирање (меѓу другото, и на picasa приметив дека имаа обиди :)), Гугл ја објави алатката за преведување и на македонски! Ај честито :)

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Не, ова е Гугл транслејт на Македонски

пријавена од глиша пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Гугл транслејнт на Македонски (You look great.)

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Мажи vs. Жени - Туш

пријавена од Slick пред 8 месеци. (www.men.mk)

Сте се запрашале некогаш зошто вашата драга ја нема дооооооооолго време коа ќе каже дека оди да се тушира? Еве зошто!

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Антимакедонец - професија на Божидар Димитров

пријавена од drugarce пред 8 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Ако порано никој не им даваше големо значење на изјавите на Димитров, тие сега треба да се сфатат многу сериозно, зашто доаѓаат од официјално место.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Архитортура и гробализација

пријавена од Коља пред 7 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

Извадоци од тајната преродба, добиени со помош на кртови, стаорци и лебарки. Се појавуваат впечатливи призраци на вистински ликови...

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Легендарни Facebook квизови

пријавена од whiteeagle пред 7 месеци, 4 седмици. (www.solipamet.com)

Неколку сликичиња од смешни квизови на Фејсбук... :)

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Собирач на гаќи

пријавена од Коља пред 8 месеци, 1 седмица. (www.okno.mk)

Замислете го изразот на државникот, дипломатот или на другите угледници кога ќе добијат ваков допис: „Дали можете, заедно со своерачно потпишана писмена потврда, да ни ги испратите вашите гаќи, па со тоа да го почестите нашиот единствен музеј со вашиот најинтимен дел од облеката.“

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Реклама за депилација

пријавена од Коља пред 8 месеци, 1 седмица. (www.okno.mk)

„Здраво, Бушавко! Мама дома е?!“ Една од подуховитите реклами што сум ги видел... Широко препорачувам!

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Забава

Пирати во Европскиот парламент

пријавена од Lavot пред 10 месеци. (www.taratur.com)

Во Европскиот парламент ќе седне и најмалку еден ’пират’ од Шведска. Пиратската партија, која се залага за слободно симнување филмови, музика и сл од интернет освои над 200.000 гласови!

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Енкриптирана комуникација

пријавена од Арангел пред 8 месеци, 3 седмици. (ufo.linux.net.mk)

OTR е додаток (plugin) кој што се користи за енкриптирана комуникација. Автоматски доаѓа со популарниот мулти-платформски мулти-протоколски клиент Pidgin. Ако сакате да се осигурате дека користите енкриптирана комуникација ѕирнете го текстов.

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Линукс Сервер - Општо инс

пријавена од MetalGear пред 8 месеци, 2 седмици. (www.debagiraj.com)

Во овој дел малку ке објасниме општо за линукс сервери, како работат некои примарни подесувања, кое каде се наоѓа.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

0.мк

пријавена од ribaro пред 8 месеци, 4 седмици. (0.mk)

0.мк е македонски сервис за кратење на долги линкови. Браво!

5 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Постомдерната крава

пријавена од kotle пред 8 месеци, 3 седмици. (www.okno.mk)

во некое полурурално местенце, програмер враќајќи се од работа внимава да не и' попречи на некоја света крава на патот, за да не биде линчуван од толпа Хиндуси

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

South Park Македонија

пријавена од Ike пред 8 месеци, 2 седмици. (sp-mk.com)

Македонска страна за серијата South Park www.sp-mk.com

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Кои луѓе треба да се мрестат?

пријавена од dime пред 9 месеци. (www.okno.mk)

Драги мажишта, Интересно е што се интересирате за женските утроби само и единствено во име на наталитет, демографија, економија.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика