Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот whiteeagle, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Пред се, ЧОВЕК!

пријавена од Antagonist пред 2 седмици, 2 дена. (www.kolumnist.mk)

Хуманоста во нашата држава се мери според тоа кој колава сума на пари оддвоил за одредена хуманитарна цел.Секоја чест за оние кои решаваат да одвојат дел од својот хонорар, ама хуманоста има и една друга страна.Но, светот не би бил црна дупка и капиталистичко дувло кога од се не би се правело пазaр!

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Мозочни болести кои даваат суперчовечки особини

пријавена од strumjan пред 5 месеци, 4 седмици. (mislam.blogspot.com)

Една страница на Интернет: Brain Diseases I Wish I Had („Мозочни болести кои би сакал да ги имам“), резимирана со по еден краток коментар за секоја болест.

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Наука

ПОЧИТ:

пријавена од bulimkd пред 5 месеци, 3 седмици. (f1almanah.com)

Ф1 АЛМАНАХ НА ГРОБОТ НА СЕНА

1 коментар | проблем? | категорија: Спорт

Франција: Речиси целиот јавен сектор користи софтвер со отворен код

пријавена од razvigor пред 6 месеци. (metamorphosis.org.mk)

Речиси целата администрација (96 отсто) користи софтвер со отворен изворен код, според едно истражување на францускиот пазар на софтвер. Најкористени апликации се системите за управување со бази на податоци и системите за управување со содржини.

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Многу точно..!

пријавена од tom пред 7 месеци. (mislam.blogspot.com)

Политички маркетинг, популизам или едноставно лошо планирање..??

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Политика

Колку е едноставна информатичката технологија

пријавена од ivica пред 7 месеци. (blog.designova.info)

Кога правниците, докторите, економистите не слушаат како ние се расправаме за серверот и DNS-ите, кога ги гледав нивните фаци со спуштени муцки ми беше чудно. Е сега не ми е.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Луди девојки 3 NSFW

пријавена од kristijan пред 7 месеци. (www.selotejp.com)

Следува третиот дел од Луди девојки, со уште по секси и по жешки девојки.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Како ни се вика претседателот?

пријавена од ta4ka пред 7 месеци. (ta4ka.blog.com.mk)

Дали некој памти како ни се вика претседателот?

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Македонски сајтови со највисок Гугл-ранг

пријавена од kristijan пред 7 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Македонски сајтови со највисок Гугл-ранг

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Блогови

IPCOP Вашиот полицаец во локалната мрежа а богами и прекрасен Firewall

пријавена од ivica пред 7 месеци. (blog.designova.info)

Еве една цела година се токмев да инсталирам нешто што целосно ќе може да го менаџирам, нешто што ќе го контролира интернет сообраќајот, ќе ми биде гејтвеј ќе има веб пристап и user friendly околина и покрај тоа ќе може да се поврзам преку SSH.

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Осигурај и пали

пријавена од GoodBytes пред 7 месеци, 1 седмица. (www.vecer.com.mk)

На 25 јануари 2001 година, во Кјуби била извадена осигурителна полиса на 24 милиони денари на шест месеци. Следниот ден во фабриката избувнува пожар кој зафатил три погони. Чуварот е тепан од полиција за да признае дека спиел кога избувнал пожарот. По три месеци, загинува во чудни околности.

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Политика

Пристигна Opera 10

пријавена од kristijan пред 7 месеци, 1 седмица. (www.selotejp.com)

Opera, веб прелистувачот од Норвешка, кој и покрај малиот удел на пазарот (околу два отсто глобално), секогаш донесува по некоја иновација, пристигна и до верзија 10.

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Зошто Facebook Page, а не личен профил

пријавена од strajkoski пред 7 месеци, 2 седмици. (komunikacii.net)

Повеќе од една година се обидувам да им укажам на луѓето кои сакаат да бидат присутни на Facebook со некој бренд, дека креирање на страница е вистинскиот начин да се направи тоа.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Батерија за домашни потреби? :)

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (mislam.blogspot.com)

Нов начин на чување и складирање на енергија. Ќе дозволат ли само големите енерго-играчи да заживее??

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија