Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот vojdan, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Firefox 3RC1 достапен за превземање

пријавена од vojdan пред 1 година, 10 месеци. (tehnologija.com.mk)

Првиот кандидат од популарниот пребарувач Firefox 3, конечно е достапен за превземање. Firefox 3 е достапен на вкупно 45 јазици.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Големиот брат го следи Вашиот IP број

пријавена од jpetrov пред 1 година, 10 месеци. (volanskopje.blog.com.mk)

„Логиран, нелогиран, на интернет никој не е анонимен спартаче, поштарче.“ и „Пред малку постот "ЦДУ упати поддршка до ВМРО-ДПМНЕ" беше спамиран од IP адреса 89.205.47.17 адреса на Меганет.“. Ова го најдов кај Волан, а јас сум логиран, на Кајмакот. ;)

5 коментари | проблем? | категорија: Политика

Руски инжинери дизајнираат уред со мозочна контрола

пријавена од vojdan пред 1 година, 10 месеци. (tehnologija.com.mk)

Руски истражувачи заедно со Јужниот Федерален Универзитет работат на мозочно-контролиран шлем кој ќе овозможи интеракција на луѓето со нивните компјутери користејќи ја моќта на мислите....

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Gta 4 сруши 3 гинисови рекорди!

пријавена од ta4ka пред 1 година, 11 месеци. (www.shoutitonline.com)

Grand Theft Auto 4 е пуштена во продажба од Април 29, 2008 за Xbox и Ps3 и од тогаш па до сега успеа да сруши не еден туку 3 гинисови рекорди и тоа:

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Првиот човек на Nvidia жестоко го критикува Intel

пријавена од vojdan пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

Препукувањата меѓу Nvidia и Intel продолжува, може ли едната од овие компании да биде нокаутирана?....море нашле па зашле ја викам:)

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Фото: Секси министерка

пријавена од Lavot пред 1 година, 11 месеци. (www.taratur.com)

Италијанците ќе уживаат барем во дел од новата влада на Берлускони. Мара Карфања, со уметничко име Мара Ла Бела ќе биде новата министерка која ќе се грижи за еднаквост на половите.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Забава

Детектиран Malware во плагин за Firefox

пријавена од vojdan пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

Среќа то незнам виетнамски, сум се куртулил :)

5 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Кубанците ќе можат легално да купуваат компјутери

пријавена од atomicman пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

Кога го прочитав ова незнаев дали да плачам или да се смејам, па греота се бе Кубанциве, потешко кумпјутер можат да најдат отколку дрога, изглеа!

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Мајкрософт (конечно) се откажа од купувањето на Јаху

пријавена од jpetrov пред 1 година, 11 месеци. (www.techcrunch.com)

Прочитајте ја „жалопојката“ на Балмер при крајот на текстот. Зборот Google се споменува повеќе пати од зборовите Microsoft и Yahoo заедно.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Мемристорoт наскоро ќе биде реалност

пријавена од vojdan пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

Новиот фундаментален елемент на електрониката конечно е креиран, после првичните теорестски најави од 1971 година, кога Leon Chua со својот тим од Berkli универзитетот ги истражувал можностите кои еден ваков елемент би ги донел....

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

No more sea! No more Adriatic sea!

пријавена од Бунка пред 1 година, 11 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Негде во некое село блиску до Загреб влегов во некое селско ресторанче-биртија. Немаше слободна маса. На една маса на четири столчиња седеа две момчиња и две девојки, едно столче беше празно. Тргнав накај нив и културно ги прашав дали може да седнам на празното столче.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Мобилните телефони штетни по дланките?

пријавена од vojdan пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

Уште кога станаа популарни првите мобилни телефони на пазарот, истражувачите се обидуваат да најдат врска помеѓу радијацијата која ја емитуваат и состојбите на рак на мозокот.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Напревете си cool име во Warcraft

пријавена од ta4ka пред 1 година, 11 месеци. (www.shoutitonline.com)

Еве ви листа на сите скриени карактери за ако сакате да пишете нешто кул додека играте дота, или да направите финта име.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Microsoft со решение за поеднаставна размена на податоците

пријавена од vojdan пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

За да ја олесни комунукацијата во безжичниот свет, Microsoft најави нов софтвер наречен Live Mesh за поеднаставна размена на податоците.......

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Решена мистеријата за супермасивните црни дупки

пријавена од vojdan пред 1 година, 11 месеци. (tehnologija.com.mk)

Докажувањето на теоријата за сумермасивните црни дупки претставуваше проблем се до сега. Alan Marscher од Универзитетот во Бостон уверува дека конечно имаат цврсти докази за овој феномен и доволно докази за докажување на досегашните претпоставки....

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Наука