Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот vladoma, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Според Google 1 Euro = 51.5683967 Macedonian denari

пријавена од zlochko пред 1 година, 5 месеци. (www.google.com)

Додека пак 1 U.S. dollar = 40.5794749 Macedonian denari. Може ли некој да ми објасни зошто македонскиот денар има помала вредност во Македонија? И патем да ми каже во која земја можам да отидам и да ги менувам денарите за евра и долари по курсот од погоре? :))

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

DreamWorks vs PirateBay

пријавена од Vnuce пред 1 година, 3 месеци. (on.net.mk)

ДримВоркс во преписка со PirateBay околу стандардните авторски права, торенти, копирање и пиратерија, сето тоа проследено со соодветни закани. Прво прочитајте го дописот од ДримВоркс а потоа одговорот на Швеѓаните.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Светската економија во 2009 - црни прогнози

пријавена од vordan пред 1 година, 3 месеци. (instantekspert.blogspot.com)

Интересни предвидувања на данската Саксо Банка за 2009. Нас не не` споменуваат, премногу сме мали, но може да се екстраполира. [self-spam]

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Министерството за финансии користи слободен софтвер

пријавена од jpetrov пред 2 години, 1 месец. (www.metamorphosis.org.mk)

Министерството за финансии користи ГНУ/Линукс на своите веб сервери, во комбинација со Apache, MySQL и програмските јазици PHP, Perl и Python. Секторот за ИТ користи Squid, Nagios и Snort.

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија