Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот vladoboss, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Нивната кирилица

пријавена од Арангел пред 1 година, 10 месеци. (ufo.linux.net.mk)

За кампањата „Мојата кирилица“ и нејзиниот неуспех. Се уште сме заробеници на една стара генерација на луѓе кои што воопшто не го разбираат проблемот што го има кирилицата со информатичката технологија. Сакаат да не вратат 15 години во минатото и на крајот ќе се извлечат со тоа.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Revolution OS во Точка!

пријавена од Арангел пред 1 година, 10 месеци. (ufo.linux.net.mk)

Ако ве интересира што е слободен софтвер, зошто е корисен за светот, дали програмерите што пишуваат слободен софтвер добиваат плата и како функционира сето тоа, повелете утре во културниот центар Точка во 20 часот на прикажување на документарецот Revolution OS посветен на GNU/Linux.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Гласајте за опција за „Закопување“ на постови на Кајмакот

пријавена од gemidjy пред 2 години. (blog.gemidjy.info)

Еве, ако содржинава ја изгласаме со 15 гласа, Глиша како татко на Кајмакот да ја реализира идејата за закопување на постови кои на читателите не им се допаѓаат.

21 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Технологија

Зголемена АДСЛ брзината

пријавена од глиша пред 3 години. (revolucija.blogspot.com)

Max4GB ADSL оди од 1024/256 на 1536/256 Kb/s. Брзината не е загарантирана. Лимитот останува на легендарните 4 гига, а и цените се исти - 1500 денари месечно со купен модем, 2100 со изнајмен модем.

6 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Технологија