Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот vikt0r, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Не купувајте книги

пријавена од borg пред 1 година, 5 месеци. (zahovistika.blog.com.mk)

Американската веб-страница chegg.com снабди револуционерен он-лајн позајмувачки сервис за книги, нудејќи преку 2 милиони употребени книги и 800 000 нови наслови на книги за студенти, кои сакаат да ги земат на заем, наместо да ги купат.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Избран победникот на Криејтив комонс конкурсот

пријавена од Irinka пред 1 година, 5 месеци. (cc.org.mk)

Избрани се најдобрите фотографии кои учествуваа на конкурсот за најдобра фотографија направена со мобилен телефон, кој имаше за цел да поттикне споделување на што повеќе дигитални авторски дела под најнерестриктивната помеѓу Криејтив комонс лиценците – Наведи извор.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Obama day

пријавена од глиша пред 1 година, 5 месеци. (img76.imageshack.us)

Насловна страница на он.нет.мк на 5.11.2008.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

100 дена Влада.

пријавена од dasaf пред 1 година, 5 месеци. (vuna.info)

Вуна резимира математички. Категорија: Бизарно

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

Компјутер пред секое дете? Не, не заслужуваат.

пријавена од vikt0r пред 1 година, 5 месеци. (kirildimeski.wordpress.com)

Авторот на текстов треба да се засрами за работите и штетите што ги направил врз компјутерите. А тоа што ги чистел и средувал каблите не е никаков плус тоа е морална обврска. Има и неколку непотребни упатства што ме извадија од такт кога ги читав. Срамота!

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

JoomlaPack 1.2.2 на Македонски

пријавена од strumjan пред 1 година, 5 месеци. (top.net.mk)

JoomlaPack е компонента за Joomla која може да направи бекап од целиот Ваш сајт (документи и бази на податоци) како еден пакет.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Технологија

DJ Ervan

пријавена од vikt0r пред 1 година, 5 месеци. (www.vecer.com.mk)

Тие свират, ние играме. Пак!

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Жена

пријавена од vikt0r пред 1 година, 5 месеци. (www.solipamet.com)

Уморна, многу уморна. Сепак црнец е во прашање.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Забава

Промена на collation на сите табели/колони во MySQL

пријавена од eclipsemk пред 1 година, 5 месеци. (blog.vision4web.net)

Мала PHP скрипта која прави промена на collation на сите табели/колони во MySQL за само неколку секунди.

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Зар е можно да е ТОЛКУ едноставно?

пријавена од Димитар пред 1 година, 5 месеци. (www.srkaj.com)

Како се решавава рубикова коцка.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Забава

1.689.7 km поминати со еден резервоар на Peugeot 308

пријавена од vikt0r пред 1 година, 5 месеци. (koli.com.mk)

Во просек трошел 3.41 литри на 100 километри, прилично малце за комфорен автомобил со 5 врати.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

„Крисчн сајенс монитор“ ќе оди само на Интернет

пријавена од strajkoski пред 1 година, 5 месеци. (www.vest.com.mk)

Весникот „Крисчн сајенс монитор“ ќе престане да се печати на хартија и ќе стане првиот голем весник во САД што целосно ќе излегува само во Интернет верзија.

3 коментари | проблем? | категорија: Вести

Упад во системот на УЈП

пријавена од zlochko пред 1 година, 5 месеци. (netpress.com.mk)

„...900 даночни решенија на Управата содржат текстови на македонски јазик со поддршка на грчки јазик.“ Хах !??!

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

Еве зошто нема ЕУ за нас!

пријавена од strumjan пред 1 година, 5 месеци. (kiberkotle.net)

Единственото логично објаснување :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

Три награди за прилепскиот театар на МЕСС

пријавена од UltrasPrilep пред 1 година, 5 месеци. (prileponline.blogspot.com)

Претставата „Тапани во ноќта“ во продукција на Народниот театар од Прилеп, доби три награди на 48. Интернационален театарски фестивал МЕСС во Сараево

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Култура