Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот vikt0r, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Гугл пак напаѓа, SearchWiki

пријавена од Бунка пред 1 година, 4 месеци. (googleblog.blogspot.com)

Знам дека не е на македонски, но бидејќи на никој не му текнало да пише на македонски, еве ви на Инглиш! :)

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Моќта на Терминал на вашиот десктоп

пријавена од Andrijeski пред 1 година, 4 месеци. (it.com.mk)

Ако ви е здосадено од стандардните десктоп апликации и позадини, особено поради фактот што ниедна од нив не придонесува кон продуктивност, овој запис преку конкретен пример ќе ве упати кон интересна идеја и апликација за десктоп оптимизација под Mac OS X

11 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Гори, гори...

пријавена од vikt0r пред 1 година, 4 месеци. (www.youtube.com)

Телевизија Орбис Битола.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Јуху! Конечно - Целокупната видео библиотека на Монти Пајтон бесплатно

пријавена од zlochko пред 1 година, 4 месеци. (www.youtube.com)

It's dead! No... it's sleeping. No! This parrot is dead! No, it's just sleeping!

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Забава

OGame со нов дизајн

пријавена од Scorponok пред 1 година, 4 месеци. (crapwerk.blogspot.com)

Конечно играва после неколку години ќе добие нов, свеж дизајн. Кликнете за трејлер и скриншоти.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Пусти желби...!

пријавена од zlochko пред 1 година, 4 месеци. (dnevnik.com.mk)

„Храбрите полицајци во ниту еден момент не се колебале, влегле во водата и го извлекле мажот, иако претходно неколкумина граѓани стоеле покрај брегот и само гледале како Б.Ц. се дави, без притоа некој од нив да се обиде да влезе и да му помогне.“

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Земете одличен модел, супер шминкер и фантастичен фотограф...

пријавена од zlochko пред 1 година, 4 месеци. (missatlaplaya.blogspot.com)

...и ќе добиете 20 годишна девојка која е сликана како да има 10, 20, 30, 40 и 50 години. Одлична фото сесија и фантастичен краен резултат.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Скопје меѓу најскапите места за паркирање во светот

пријавена од dekotalk пред 1 година, 4 месеци. (www.broker.com.mk)

Во Македонија многу нешта се поскапи во споредба со светот, ако се земе во предвид платата што ја примаме. Сметам дека покрај паркингот, ни јавниот превоз не е така ефтин.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Велешаните на зелените антиглобалистички демонстрации

пријавена од ribaro пред 1 година, 4 месеци. (teon.blog.com.mk)

Голема парада на оние кои веруваат дека поинаков свет е возможен имало во Малме. Активисти од Велес со деноноќно патување и менување (е колку) автобуси со едно ранче и малку конзерви отидоа во Малме и демонстрираа желба за политика акција.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Технологијата е дел од нас - Игор Трајковски

пријавена од Damjaan пред 1 година, 4 месеци. (it.com.mk)

Интервју со Игор Трајковски на тема футуристика, машинско учење, вештачка интелегенција и сл.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Видео туториал

пријавена од borg пред 1 година, 4 месеци. (ribaro.blog.com.mk)

Добро скоцкан туториал во неколку чекори за блог почетници

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Cлободни канцелариски зони

пријавена од darko156 пред 1 година, 4 месеци. (kanalizacija.blogspot.com)

Ела куме да се сликаме, ела застани зад мене. Дечки вие наместете се од страна, а амбасадорот нека дојде од десно. Стеснете сте малку. Фотографот се оддалечува од групата, им вели да не мрдаат и им дава знак дека треба да кажат „Интееееееел“ во моментот кога ќе ги фотографира.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Драгстор пиљара

пријавена од gemidjy пред 1 година, 4 месеци. (vest.com.mk)

Малку sвезди имаме во Македонија. Едната лани загина на автопат во Хрватска. Другата се понижи. Се самоуби пред камера.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Конечно, МОН ќе ги обучи професорите!

пријавена од Damjaan пред 1 година, 4 месеци. (it.com.mk)

Мала анализа (со груб скетч)за каде го утнаа проектот "Компјутер за секое дете".

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Груевски - зошто 24 часа реклами во наредните 4 год

пријавена од samuil пред 1 година, 4 месеци. (e-macedonia.blogspot.com)

Како Груевски ја направи медиумската пропагандна империја и како тоа е одлична "win-win" ситуација за сите - освен Македонскиот народ.

11 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика