Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот tom, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Многу точно..!

пријавена од tom пред 7 месеци. (mislam.blogspot.com)

Политички маркетинг, популизам или едноставно лошо планирање..??

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Политика

Осигурај и пали

пријавена од GoodBytes пред 7 месеци, 1 седмица. (www.vecer.com.mk)

На 25 јануари 2001 година, во Кјуби била извадена осигурителна полиса на 24 милиони денари на шест месеци. Следниот ден во фабриката избувнува пожар кој зафатил три погони. Чуварот е тепан од полиција за да признае дека спиел кога избувнал пожарот. По три месеци, загинува во чудни околности.

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Политика

Не, ова е Гугл транслејт на Македонски

пријавена од глиша пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Гугл транслејнт на Македонски (You look great.)

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Google Translate: конечно и на македонски!

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Ете, после неколку месеци тестирање (меѓу другото, и на picasa приметив дека имаа обиди :)), Гугл ја објави алатката за преведување и на македонски! Ај честито :)

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Батерија за домашни потреби? :)

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (mislam.blogspot.com)

Нов начин на чување и складирање на енергија. Ќе дозволат ли само големите енерго-играчи да заживее??

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Што да направите со стариот компјутер

пријавена од dejaaan пред 7 месеци, 4 седмици. (interesno.com.mk)

интересни примери за искористување на непотребни компјутерски делови

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Архитортура и гробализација

пријавена од Коља пред 7 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

Извадоци од тајната преродба, добиени со помош на кртови, стаорци и лебарки. Се појавуваат впечатливи призраци на вистински ликови...

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Каде исчезнаа билетите за Македонија-Шпанија?

пријавена од tom пред 8 месеци, 1 седмица. (a1.com.mk)

...кај мене во населба се делеа во штабот... ете каде!

2 коментари | проблем? | категорија: Спорт

Реклама за депилација

пријавена од Коља пред 8 месеци, 1 седмица. (www.okno.mk)

„Здраво, Бушавко! Мама дома е?!“ Една од подуховитите реклами што сум ги видел... Широко препорачувам!

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Забава

Објавени први слики од Firefox 4

пријавена од kristijan пред 8 месеци, 2 седмици. (www.selotejp.com)

Прилично е забрзано во таборот на Mozilla. Не помина ни еден месец откако тимот на Firefox го претстави својот веб прелистувач во верзијата 3.5, а на официјалните страници веќе се појавиле првите слики од можниот изглед на Firefox во верзија 4.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Норвешка: Владата ги усвојува отворените стандарди

пријавена од moondowner пред 8 месеци, 2 седмици. (metamorphosis.org.mk)

Уште една државна администрација на правилен пат.

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Polaris SF колекција

пријавена од Scorponok пред 8 месеци, 2 седмици. (crapwerk.blogspot.com)

Колекција на 227 СФ книги од српскиот издавач Поларис. Фајлот тежи 70 мегабајти.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Пилци, свињи, мексиканци и Рокефелер

пријавена од zlochko пред 8 месеци, 4 седмици. (www.netpress.com.mk)

Објава за вест врзана со теорија на заговор.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Хаксли или Орвел

пријавена од kotle пред 8 месеци, 4 седмици. (komunikacii.net)

Кој бил во право? ;-)

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

0.мк

пријавена од ribaro пред 8 месеци, 4 седмици. (0.mk)

0.мк е македонски сервис за кратење на долги линкови. Браво!

5 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија