Инфо за strajkoski

Корисник од:
31 мај 2007
Пријавени статии:
218
Популарни:
38
Однос на популарност:
17%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот strajkoski (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Бугарска хистерија против антиквизацијата на Македонија во 1871 година

пријавена пред 4 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Веројатно многумина ќе се изненадат, но денешната т.н. расправа за антиквизација на Македонија, има малку постари корени. Една таква расправа се водела и пред точно 138 години.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Моќта на имињата

пријавена пред 4 месеци, 1 седмица. (novamakedonija.com.mk)

Кога една држава сака да и го диктира името на друга држава, тоа е чин на моќ. Кога Грција и вели на Македонија, а и на светот, дека Македонија може да избере име какво што и се допаѓа на Грција, тогаш тоа е чин на моќ.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Прифатете дека не постоите или ќе ве нема!

пријавена пред 4 месеци, 1 седмица. (www.dnevnik.com.mk)

Ако некој „северномакедонец“ се дрзне да ги слави историските личности и настани од Македонија, веднаш ќе следува укор од ЕУ, бидејќи ги навредува националните и идентитетски чувства на Грција, Бугарија... Како утеха ќе ни остане да ги славиме Индијана Џонс и Џемс Бонд

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Пеколно бриселско сценарио за кршење на Македонците

пријавена пред 4 месеци, 2 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Ако македонските „коминтерновски копилиња“ не може да ја голтнат целата уцена одеднаш, тогаш Брисел ќе им ја сервира на парче. Па најпрвин ќе треба Груевски до 7 декември да потпише за името, а за тоа ќе добиеме пусулче со датум за преговори.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Антиквизацијата - кој прв почна!

пријавена пред 4 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Во периодот од 1794 до 1841 најмалку 14 истакнати грчки интелектуалци сметале и јавно пропагирале дека Античките Македонци не биле дел од хеленскиот свет и дека Македонците биле сметани за освојувачи на Античка Грција.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Доста беше преговори!

пријавена пред 4 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

На никого, ама баш на никого во целиот свет не му текнува на Грција да и каже: Луѓе, малку го претеравте, кочете. На никого не му паѓа на памет да се исшокира од шокантните ново-стари барања од грчка страна, туку целиот свет љубопитно се врти кон Македонија во исчекување на нејзиниот одговор.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Грција нижи само успеси - на пат е ново вето

пријавена пред 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Со позициите на новата грчка влада, кои воопшто не се поинакви од тие на претходната, може само да го очекуваме истото она што неодамна го кажа нивната поранешна министерка за надворешни работи Бакојани - грчкото вето во Букурешт беше голем успех на нивната меѓународна политика.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Срушениот ѕид од Берлин сé уште ја блокира Македонија

пријавена пред 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Ако резимираме, Европа за нас остана онаа старата, од 19 и 20 век, кога дискретно ја делеше Македонија, надевајќи се дека така дефинитивно ќе ја избрише од именикот на европските држави.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Асиметричен притисок

пријавена пред 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Датум за преговори е само еден чекор кон ЕУ и ни од далеку не е конечен. Грција по своја волја може да го блокира отворањето на било кое од поглавјата, а ги има триесетина. Ако се направи и најмала отстапка за името сега, какви отстапки ќе се бараат пред конечниот прием на Македонија во ЕУ?

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

iPhone држи 2,5% од пазарот

пријавена пред 5 месеци, 1 седмица. (www.bug.hr)

iPhone „држи“ 2,5% од пазарот за мобилни телефони. Според фамата во јавноста, се добива впечаток како да има 92,5%.

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Брисел го бара Хаг, а го заборава Њујорк

пријавена пред 5 месеци, 1 седмица. (novamakedonija.com.mk)

Дали со ваквото барање пред Македонија, Брисел и Атина ни кажуваат дека и преговорите под покровителство на ООН се мртви како и спогодбата? Ако, пак, ЕУ веќе не ги признава ни преговорите, ни Нимиц, ни мандатот на ООН, дали тоа значи дека таа ги презема преговорите?

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Стравот од девалвација ги олесни штедачите

пријавена пред 5 месеци, 4 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Уплашени од ненадејна девалвација, граѓаните и фирмите штедат во девизи и добиваат двојно пониски камати отколку што би добиле за штедни влогови во денари. Станува збор за повеќе милиони евра камати, кои наместо добивка за граѓаните и за фирмите, станаа лесен профит за македонските банки.

0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

Инстинктот на опстанокот против лустрацијата

пријавена пред 6 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Уште непочнат, процесот на прочистувањето на политичката елита во македонското општество, благодарение на одличната општествено-политичка подобност во и околу Уставниот суд, е пред крај. Вистинското спроведување на законот уште не почна, а нашите експертутки веќе расправаат за можните злоупотреби.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Книги што треба да се запалат како Енциклопедијата

пријавена пред 6 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Список на книги што треба да ги снема од светлото на денот, а кои претставуваат голема пречка за развојот на нашите односи со братските ни народи на Грција, Бугарија, Србија и Албанија.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Енциклопедијата е само повод, причините се многу подлабоки

пријавена пред 6 месеци, 1 седмица. (novamakedonija.com.mk)

Апсурдно е да се бара оградување од научно дело (замислете: од претседателот и премиерот на државата!). Тоа е чисто мешање на политиката во науката.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

И странци тврдеа дека ОНА е обучувана од Американци и од Британци

пријавена пред 6 месеци, 1 седмица. (novamakedonija.com.mk)

Не се „Википедија“ и македонските весници единствените што тврдат дека во конфликтот во 2001 година во Македонија и на Косово директно биле замешани и странски државјани, Американци, Британци, Германци, Хрвати на страната на УЧК и на ОНА како обучувачи и даватели на разни други услуги.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Слобода или ЕУ?

пријавена пред 6 месеци, 2 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Албанците се веќе досадни и заморни со нивните хистерични скокања за најнормални нешта, за нешта за кои истиот кон нив наклонет Брисел, кога би се обиделе вака да му ја поткопуваат државата, без размислување инстантно би ги натрупал во затвор.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Охи бензин за скопјани

пријавена пред 6 месеци, 2 седмици. (spic.com.mk)

Излегувајте надвор, глупави македонски копилиња, со овие зборови средовечен дебел Грк, во три часот наутро, ме исфрли од бензинската пумпа, на 35 километри пред Кавала во Грција.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Од научно издание не може да се бара политичка коректност

пријавена пред 6 месеци, 2 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Треба ли од едно научно издание од највисок ранг, какво што е впрочем, енциклопедијата, да се бара, освен научна, и политичка коректност?

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Грција не е виновна што не сме во НАТО

пријавена пред 6 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Во програмата на СДСМ не може да се најде ниту еден ред за тоа која е позицијата на партијата во однос на името и спорот со Грција и како социјалдемократите ќе го решат проблемот. Но, затоа, повеќе пати мошне суптилно се сугерира дека ние и не сме толку голема жртва во овој спор.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика