Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот starchild, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Како работи TIME.mk ?

пријавена од starchild пред 6 месеци, 1 седмица. (www.time.mk)

Сите детали за тоа како работи TIME.mk Оваа статија е дел од ICT Innovations Conference (http://ict-act.org/) одржана во Охрид, од 28 до 29 Септември 2009.

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Наука

Маркетинг за секого

пријавена од starchild пред 6 месеци, 4 седмици. (ad.time.mk)

TIME.mk го пушти системот за автоматска продажба на рекламен простор. Воглавно постојат 2 типа на продажби: Со аукција (наддавање) и со купување на проценти од прикажувањата на одредена позиција. Повеќе детали овде: http://ad.time.mk/info/faq/

0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

RSS канали за TIME.mk

пријавена од starchild пред 1 година, 1 месец. (www.time.mk)

Официални RSS канали за TIME.mk Плус нови категории: СКОПЈЕ, ЗДРАВЈЕ, БЛОГОВИ

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

RSS канали за time.mk

пријавена од глиша пред 1 година, 3 месеци. (timemk2rss.ot.mk)

Неофицијални РСС канали од time.mk, додека не стават официјални.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Google Chrome излезе од бета

пријавена од gocem пред 1 година, 3 месеци. (googleblog.blogspot.com)

Google тукушто ја објави верзијата 1.0 од интернет прелистувачот Chrome. Тој нема претрпено посериозни измени во однос на последната бета (0.4xxx). Сепак од денес Google Chrome влегува во официјалната игра.

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Новото руво на TIME.mk

пријавена од starchild пред 1 година, 4 месеци. (www.time.mk)

за сите news nerds, "нов" дизајн, нови категории, приказ на најнови вести, итн.

20 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Технологијата е дел од нас - Игор Трајковски

пријавена од Damjaan пред 1 година, 4 месеци. (it.com.mk)

Интервју со Игор Трајковски на тема футуристика, машинско учење, вештачка интелегенција и сл.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Судија: Гугл дај му ги на Виаком сите податоци од Јутјуб

пријавена од новица пред 1 година, 9 месеци. (blog.wired.com)

Што ќе преведувам... Читајте сами.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Вести

Конечно и "Гугл" вести за Македонија

пријавена од starchild пред 1 година, 9 месеци. (time.mk)

http://time.mk ги чита сите извори на вести од македонија, весници и телевизии кои имаат веб страници. Потоа детектира кои се на иста тема и ги рангира во зависност од популарноста и колку се вестите нови. корисничкиот интерфејс треба малку да се подобри, но како за прва драфт верзија е одлично.

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

WWW.BORG.MK

пријавена од starchild пред 1 година, 9 месеци. (www.borg.mk)

nov search engine za MK. generalno slichni rezultati so nabu, bidejkji edniot od avtorite na nabu, prof. Igor Trajkovski koj raboti vo Google, navodno zaminal od nabu i go zapocnal ovoj proekt. interfejsot e podobar od nabu i e pobrz. isto taka slikite se porelevantni.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Јаху соработува со Гугл

пријавена од Lavot пред 1 година, 10 месеци. (www.taratur.com)

По одлучното одбивање на понудата на Микрософт за преземање на компанијата, Јаху се одлучи за сојуз со џинот Гугл, со надеж дека овој потег ќе им помогне во подобрување на бизнисот.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Хонда претстави возило на водород

пријавена од strajkoski пред 1 година, 9 месеци. (www.a1.com.mk)

Јапонската компанија Хонда започна со комерцијално производство на возило со погон на водород и струја кое не испушта штетни гасови, наречено „Фи-Си-Екс Кларити“.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Интервју со Вања Јосифовски - Principal Research Scientist во Yahoo!

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Д-р Вања Јосифовски е главен истражувач на интернет компанија Yahoo! во областите на собирање на информации, пребарување и бази на податоци. Информатичките почетоци му биле во времето на Commodore 64 и Sinclair ZX Spectrum компјутерите,кога тогаш незаинтересираниот Вања бил предизвикан од неговиот..

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

И Бугарија побара кириличен интернет домен

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Започна дебатата за користење на кирилична скрипта наместо латинична за интернет домените откако Димитри Медведев, претседателот на Русија рече дека кириличните домени се важни за зачувување на рускиот јазик.

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија