Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот sead93, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Chuck Norris for (Vice) President!

пријавена од darko156 пред 2 години, 3 месеци. (komunikacii.net)

Зар може некој друг?

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Политика

Демонизацијата на Афганистан

пријавена од Ana пред 3 години. (www.anapejcinova.org)

Краток преглед на некои основни погрешни претпоставки за историјата на насилствата во Авганистан, влијанието на меѓународната заедница, сегашната ситуација и не/ведрата иднина на овој регион, од перспектива на директен учесник во Изборите на Авганистан 2004-2005. Фотографии и корисни линкови.

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Политика

Топ листа надреалиста за веронаука во образованието

пријавена од razvigor пред 2 години, 11 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Во скечот за градинката „Сложни браќа“ од култната серија „Топ листа на надреалисти“ се обработуваат многу од темите кои се поврзани со нарушувањето на секуларниот карактер на државата преку мешање на религијата како дел од етничкиот идентитет во образовниот систем.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Искривени медиумски огледала

пријавена од Константин пред 2 години, 9 месеци. (forvmmacedonia.blogspot.com)

Но македонскиве новинари во трка по само ним познати цели вестите ги преработуваат и ги толкуваат онака како ним им одговара и ништо повеќе. Или можеби да бидам попрецизен така им одговара на нивните работодавци. Еве еден пример.

4 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Политика

Грција го признала македонскиот јазик пред 85 години

пријавена од strajkoski пред 2 години, 8 месеци. (www.a1.com.mk)

Во 1920 година грчката Влада во официјални државни документи признава дека во Грција живеат Македонци.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 8 месеци | проблем? | категорија: Политика

Хакирање на мејнстрим медиумите

пријавена од новица пред 2 години, 8 месеци. (www.softver.org.mk)

Читам Утрински вчера и решив да се зезам со еден нивен текст. Најди „Саркози“ замени со „Груевски“ и текстот оди како подмачкан. Политички памфлети, партиски кујни... хакнати медиуми. П.С. Да, Глиша го видов тоа за блог спам... ;-)

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 8 месеци | проблем? | категорија: Политика

Шеќеринска и Латас - Дупло дно?

пријавена од ribaro пред 2 години, 6 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

мме, кој прв почна :) Одлична компарација

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Не пиеме нафта!

пријавена од woona пред 2 години, 5 месеци. (www.petitiononline.com)

петицијата за повлекување на македонските војници од Ирак

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

Правична застапеност на албански начин

пријавена од GoodBytes пред 2 години, 4 месеци. (on.net.mk)

Погоди колку државни службеници со етничко албанско потекло се примени на конкурс со кој се примаат 200 помлади соработници?

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Краток (и јасен) преглед на Ubuntu 7.10

пријавена од Scorponok пред 2 години, 4 месеци. (crapwerk.blogspot.com)

После неколку дена со Ubuntu 7.10...

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

„Тешкото“ е на...

пријавена од strumjan пред 2 години, 4 месеци. (kirildimeski.wordpress.com)

...па, на народот! Особено со вакви професори по македонски јазик.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Култура

Нови регистарски таблички за возилата

пријавена од tonikostov пред 2 години, 4 месеци. (www.vecer.com.mk)

Од Нова година во употреба ќе се пуштат нови регистарски табички за возилата направени по европски стандарди. Дизајнот им е тапа! Цената на новите грди таблички е 4000 денари. Единствено се малку „помакедонски“ од сегашните. Но, и покрај тоа - грди се!

6 коментари | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Вистината за спорот со Името, затоа што Васко Ефтов нема да ви ја каже

пријавена од woona пред 2 години, 3 месеци. (vuna.info)

Кога не се прифаќа името, не се признава народот. Кога не се признава народот, тој не постои. Кога тој не постои, нема право да си го бара назад имотот.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Политика

Муфлон силувал овци и и избегал на полицијата

пријавена од drugarce пред 2 години, 3 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Професионално новинарско известување :-)) „Италијанскиот полицаец Ералдо Минети морал да интервенира и да го запре бруталното масовно силување врз стадо овци од муфлон“

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Забава

Поговорот кон „Интервенции“ на Ноам Чомски цензуриран од Култура

пријавена од kotle пред 2 години, 3 месеци. (www.spic.com.mk)

Како Култура го цензурирала поговорот на книгата кој ги приближил темите на Чомски на македонските читатели преку анализа на учеството на македонските војници во Ирак

4 коментари | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Политика