Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот sead93, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Не, ова е Гугл транслејт на Македонски

пријавена од глиша пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Гугл транслејнт на Македонски (You look great.)

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Зошто Facebook Page, а не личен профил

пријавена од strajkoski пред 7 месеци, 2 седмици. (komunikacii.net)

Повеќе од една година се обидувам да им укажам на луѓето кои сакаат да бидат присутни на Facebook со некој бренд, дека креирање на страница е вистинскиот начин да се направи тоа.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Google Translate: конечно и на македонски!

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Ете, после неколку месеци тестирање (меѓу другото, и на picasa приметив дека имаа обиди :)), Гугл ја објави алатката за преведување и на македонски! Ај честито :)

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Енциклопедија на животот достигна 150.000 статии

пријавена од kristijan пред 7 месеци, 2 седмици. (www.selotejp.com)

Енциклопедија на животот, онлајн проект со цел за обединување на сите животински и растителни видови во едно место, во својата втора година на постоење, достигна значителна количина на статии.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Google Translate на македонски

пријавена од Slick пред 7 месеци, 2 седмици. (www.men.mk)

Со големо задоволство ви претставуваме дека од денес Google Translate нуди превод и на македонски јазик.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Македонски јазик на Google Translate

пријавена од dejaaan пред 7 месеци, 2 седмици. (it.com.mk)

Македонскиот јазик конечно е вклучен во Google Translate

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Конкурс за Blogopedia 2009

пријавена од Arwena пред 7 месеци, 3 седмици. (blogopen.eu)

Во контекст на овогодинешниот Blogopen 2009 распишан е конкурс за текст од сајт или блог објавен после 05.09.2008 година.

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Антимакедонец - професија на Божидар Димитров

пријавена од drugarce пред 8 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Ако порано никој не им даваше големо значење на изјавите на Димитров, тие сега треба да се сфатат многу сериозно, зашто доаѓаат од официјално место.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Архитортура и гробализација

пријавена од Коља пред 7 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

Извадоци од тајната преродба, добиени со помош на кртови, стаорци и лебарки. Се појавуваат впечатливи призраци на вистински ликови...

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Легендарни Facebook квизови

пријавена од whiteeagle пред 7 месеци, 4 седмици. (www.solipamet.com)

Неколку сликичиња од смешни квизови на Фејсбук... :)

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

ФФМ се покажа како недостоен организатор

пријавена од Slick пред 8 месеци. (www.men.mk)

Како и сите љубители на фудбалот станав денес многу порано за да си фатам ред пред билетарата на Арената Филип II Македонски, но ако не сте чести посетители на фудбалските настани кои се одвиваат на оваа арена дефинитивно ќе си помислите дека тоа што се нарекува билетара се во суштина некои..

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Реклама за депилација

пријавена од Коља пред 8 месеци, 1 седмица. (www.okno.mk)

„Здраво, Бушавко! Мама дома е?!“ Една од подуховитите реклами што сум ги видел... Широко препорачувам!

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Забава

Washington Post за спорот со Грција

пријавена од GoodBytes пред 8 месеци, 2 седмици. (www.washingtonpost.com)

Washington Post има статија за спорот со Грција. Без да заземаат страна, ги презентираат фактите кои се најексплоатирани во рамки на ова прашање.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Градежниците

пријавена од nadezna пред 8 месеци, 2 седмици. (nadezna.blog.com.mk)

Уште еден горлив поблем на нашето деморализирано општество, кое заборава на обичните луѓе...

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Пакистан во темите на Госпоѓа ИЌ - Ирена Цветковиќ

пријавена од dime пред 8 месеци, 2 седмици. (www.okno.mk)

За Македонија ќе му ја мисли Груевски, а за Пакистан ќе му ја мисли Цветковиќ. Лудо, а?

0 коментари | проблем? | категорија: Политика