Инфо за razvigor

Корисник од:
10 април 2007
Пријавени статии:
133
Популарни:
95
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот razvigor (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Chàchipe: Конкурсот е продолжен до 15 август

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (soros.org.mk)

Во рамките на Декадата за вклучување на Ромите, Институтот Отворено Општество (ИОО) и OSA Archivum објавуваат дека рокот на интернационалниот натпревар за најдобра фотографија наречен Chàchipe е продолжен до 15 август.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Да се смени законот што поттикнува пожари

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Голем дел од пожарите ги предизвикуваат дрвокрадци, оти според некој закон опожареното може кој сака да го собира - легално. Таквиот закон мора да се смени под итно.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 8 месеци | проблем? | категорија: Политика

Конкурс за изработка на слободен софтвер за Речник на компјутерски тер

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Со цел развој на стандризирана македонска информатичка терминологија, Фондацијата Метаморфозис објавува тендер за создавање веб-апликација за речник преку која сите заинтересирани страни ќе може да го применат стручното искуство за унифицирање на терминологијата и ширење на собраните знаењата.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Светот бира нови светски чуда

пријавена пред 2 години, 10 месеци. (arheo.macedonianblog.com)

По 2200 години, на 07.07.2007 во Лисабон, Португалија, ќе бидат избрани новите седум светски чуда. Услов некое здание да влезе во оваа трка е да е изградено пред влезот во 21 век, значи пред 2.000 година.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Грција: Евровизиски скандал за името Македонија

пријавена пред 2 години, 11 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Во текот на преносот на полуфиналетона коментаторката на грчката телевизија ѝ се испуштило, па наместо „бивша југословенска република Македонија“ при настапот на Каролина посакала среќа на „Македонија“.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Топ листа надреалиста за веронаука во образованието

пријавена пред 2 години, 11 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Во скечот за градинката „Сложни браќа“ од култната серија „Топ листа на надреалисти“ се обработуваат многу од темите кои се поврзани со нарушувањето на секуларниот карактер на државата преку мешање на религијата како дел од етничкиот идентитет во образовниот систем.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Е-содржините - Шанса за промоција на Македонија во светот

пријавена пред 2 години, 11 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

За светот на информатичко-комуникациските технологии, Наградата на Светскиот самит за информатичко општество има исто значење како доделувањето на Оскар и Натпреварот за песна на Евровизија – заедно.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Пијте боза, светски пијалок. А не оние штетнине...

пријавена пред 2 години, 12 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Гуд Бајтс го превел на македонски познатиот текст за тоа што им се случува на нашите тела при пиење Кока-Кола - не многу убави и здрави процеси. Заклучок: Пијте боза!

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 12 месеци | проблем? | категорија: Наука

Популарното женомрство на Џастин Тимберлејк

пријавена пред 2 години, 12 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Меѓу најпопуларните песни/видео спотови од Џастин Тимберлејк се и две во кои има прилична доза на женомрство (misogyny) - наспроти претпоставената популарност на на интерпретаторот кај женската популација. Чудно, нели?

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Во потрага по совршена стратегиска игра

пријавена пред 3 години. (razvigormk.blogspot.com)

Дали стратегиските игри може да послужат како средство за учење стратегија? Да, но само ако ги користат игрите кои сеопфатно ги применуваат акумулираните сознанија од оваа област.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Кој стигне собира лични податоци за маркетинг-цели

пријавена пред 3 години. (www.metamorphosis.org.mk)

Можностите за повреда на приватноста преку злоупотреба на личните податоци се ограничени само од имагинацијата на оној што ја извршува злоупотребата. На пример, ако некој го знае вашиот матичен број, може да влезе на интернет во изводот од избирачкиот список и да ги менува вашите лични податоци...

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Станете махер/ка за е-пошта

пријавена пред 3 години. (razvigormk.blogspot.com)

Важен дел од впечатокот кој го оставаме на другите луѓе, особено во деловните кругови, се темели на нашето користење на е-пошта. Со секоја порака ние, покрај што испраќаме информации, и се претставуваме себеси – го градиме или рушиме нашиот имиџ и углед.

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Технологија

Кајмак.от е веб-сајт на денот во денешно „Време“

пријавена пред 3 години. (sajtnadenot.blogspot.com)

Пофална статија за Кајмак.от, објавена во „Време“ во редовната рубрика „Веб-сајт на денот“. Линкот води до блогот што ја документира рубриката.

2 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови