Инфо за razvigor

Корисник од:
10 април 2007
Пријавени статии:
133
Популарни:
95
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот razvigor (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

ЕУ пред САД за бродбенд

пријавена пред 2 години. (www.metamorphosis.org.mk)

Во осум европски земји пенетрацијата на широкопојасниот интернет изнесува повеќе од 22 проценти, со што тие им го одземаат приматот на САД, се вели во 13-от извештај на Европската комисија за напредокот на телекомуникацискиот пазар.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Македонската и албанската верзија на Глобал војсис објавени официјално

пријавена пред 2 години. (mk.globalvoicesonline.org)

Глобал војсис (Global Voices) официјално го објави отворањето на нови јазични оддели на овој влијателен портал кој пренесува содржини од светската блогосфера: на македонски, албански и германски јазик.

2 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Сексот и хигиената како основа на туризмот

пријавена пред 2 години. (razvigormk.blogspot.com)

Каква е врската помеѓу нудизмот, топлесот, приватноста, хигиената и туризмот во Македонија?

0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

Драги Михајловски со три нови дела на Интернет

пријавена пред 2 години, 1 месец. (cc.org.mk)

Оваа недела, во електронска форма станаа достапни македонските преводи на уште две драми од Вилијам Шекспир, како и збирката „Раскази од шести кат“ од преведувачот и писател Драги Михајловски.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Петиција: Блогмастерот да овозможи користење на Кајмак.от

пријавена пред 2 години, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

Како корисник на Блогерај би ми било многу згодно доколку би можел да го вметнувам кодот од Кајмак.от до разни линкови во моите постови, арно ама тоа не е дозволено. Покренувам блог-петиција за убедување на Блогмастерот да го овозможи тоа.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Мајкрософт се подготвува да го „отвори“ својот софтвер

пријавена пред 2 години, 1 месец. (www.metamorphosis.org.mk)

Мајкрософт најави дека ќе ја открие својата технологија за дел од својот водечки софтвер за да може полесно да функционира со производите на ривалите.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Акција - размислување = пораз + фашизам

пријавена пред 2 години, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

Умберто Еко: „Ирационализмот исто така зависи од култот на акција поради акција. Бидејќи акцијата се смета за убава сама по себе, таа мора да се презема пред, или без, да се размисли за неа. Размислувањето се смета за нешто што ја одзема машкоста...“

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Шекспир, на македонски, на интернет

пријавена пред 2 години, 1 месец. (cc.org.mk)

Благодарение на проф. д-р Драги Михајловски, на Порталот за македонски содржини објавени под Криејтив комонс во наредниот период (ќе) се објавуваат некои од неговите најпознати авторски дела, како и преводи на десетина драми од Шекспир, почнувајќи со две: „Кориолан“ и „Секое зло за арно“.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Турскиот Командант Марк

пријавена пред 2 години, 1 месец. (razvigormk.blogspot.com)

Трејлер за турскиот филм направен според италијанскиот стрип Командант Марк - сосе Блаф, Жалосна Сова, Бети и црвени мундири. Дури го покажуваат и Чукундеда Врач. Само Флок не го видов...

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Џејсон - вистинска приказна од Полска: алкохолизам и интернет

пријавена пред 2 години, 1 месец. (macedoniania.blogspot.com)

Ана ја пренесува приказната за Џејсон, која дава исклучително добра илустрација за тоа како интернет може да ги поврзе луѓето и да им помогне да си ги подобрат животите.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Скопјанец уценувал сограѓанка со снимен компромитирачки видео запис

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.makfax.com.mk)

Пријавениот ја остварил својата закана и уценувачкиот материјал (ЦД) го доставил до нејзиниот сопруг и неговиот брат по претходна остварена телефонска комуникација.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Препорака: Црвенкапчо

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Прекрасна бајка за доживувањата на Црвенкапчо во главните текови на македонскиот медиумски простор. Споре Роберт Хајнлајн, хуморот е одбранбен механизам наспроти апсурдната баналност на баксузното секојдневие... А бајката не е само за возрасни, дајте ја да ја прочитаат и деца.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Астрологија и хороскоп: три антологиски видео-клипа

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Наспроти напливот на празноверие по македонските медиуми, помило ми е во животот да се угледам на луѓе како Карл Саган, отколку на луѓе како Видовити Милан. А вам?

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Табелата за пенетрација на Интернет Македонија-потреба од дополнување

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Критичко размислување за постот на Интернет Македонија за тоа колку се користел интернет во нашата земја, оти се темели на некомплетни податоци.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

test

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

test

2 коментари | проблем? | категорија: Вести

Рецензија на првата книга за Убунту на македонски јазик

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Авторката Ирина Шумадиева вели: „Од книга каква што е „Ubuntu Linux“... може да се очекува многу, со оглед на тоа што се работи за прв официјален пишан материјал кој ја третира оваа област, а и е достапен на широката македонска читателска публика.“

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Проектот „Лап-топ за секое дете“ (ОЛПЦ) изгуби партнер

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Поради „филозофски“ разлики, Интел го прекинал финансирањето и техничката помош за проектот Лап-топ за секое дете.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Промоција на книгата „Скриена Македонија“-Лондон, вторник, 4.12.2007

пријавена пред 2 години, 4 месеци. (www.thetravelbookshop.com)

Книгата „Скриена Македонија: мистичните езера Преспа и Охрид“ ќе биде промовирана во Лондон на 4 декември 2007 (вторник). Книгата е многу искрена и информативна. Доколку имате пријатели таму, поканете ги на промоцијата, со која директно се промовираат и убавините на нашата земја.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Култура

Википедија влегува во македонскиот мејнстрим

пријавена пред 2 години, 5 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

А1 објавиле дека Википедија влијае врз перцепцијата на статус за јавни личности, што веројатно ќе придонесе за дигање на свеста...

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 5 месеци | проблем? | категорија: Култура

Протест против политичари

пријавена пред 2 години, 5 месеци. (kajmakot.softver.org.mk)

Изјава на една незадоволна личност, граѓанин на РМ.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика