Инфо за razvigor

Корисник од:
10 април 2007
Пријавени статии:
133
Популарни:
95
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот razvigor (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Бугарија: Владата сè повеќе употребува слободен софтвер

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Е тоа ти е Европа, ЕУ, вредности и напредоци.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Јапонска крвава нарација која длабоко го критикува општеството

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (japan.mk)

Петок, 6 Јуни 2008 од 21:00ч во Културниот центар „Точка“, во рамки на „Јапанорама" ќе биде прикажан контроверзниот филм „Царска борба" на Кинџи Фукасаки.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Еквадор: Амазонските племиња наспроти нафтата

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Неколку интересни линкови поврзани со овој прекрасен и експолатативен регион.

0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

Achtung! Achtung! Порака од Хитлер!

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (antipunkt.blogspot.com)

Буквално е точно, така си постапил човекот.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Франција: Министерството за образование за софтвер со отворен код

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Секторот за набавка на софтвер и софтверски лиценци при француското Министерство за образование ја зголемува својата понуда на софтвер со отворен код за 1.5 милиони наставници и просветни работници во 250 институти низ Франција.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Контрадикција: кампања против пушење + субвенции за тутунот

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (volanskopje.blog.com.mk)

Ако пушењето е штетно, тогаш зошто со државни пари да се стимулира производството на тутунот?

20 коментари | проблем? | категорија: Политика

Мајкрософт ја обжали одлуката на ЕК, но наиде на уште повеќе поплаки

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Во време кога се покренуваат нови обвиненија против Мајкрософт, тие соопштија дека поднеле жалба до Првостепениот суд во Луксембург за казната од 899 милиони евра изречена во февруари 2008 г. од страна на Европската комисија (ЕК) поради злоупотреба на доминантната позиција на пазарот.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Басната за Шрек

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (jovansblog.dobroutro.com)

Јован по принципот „сети се снао Шрекојце“ анализира еден цртан филм и неговите импликации.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Амазон: блогери и индијанци

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Глобал војсис онлајн открива дека фотографиите од амазонските индијанци прво ги објавил локален блогер.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Македонија (со целосен копирајт) засекогаш!?

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Скромен предлог во врска со албумот со нови верзии на народни песни издаден од Агенцијата за млади и спорт на РМ.

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Либан: Сведоштво од прва рака

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Либанскиот новинар и блогер Лејла Межер беше еден од неколкуте Либански блогери кои работеа деноноќно за да го информираат светот за кризата која ја тресеше нивната земја кога различни фракции се судрија во Бејрут. Глобал војсис онлајн направи интервју со Межер, која работи со Њуз Лаб.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

И Мистер Но се врати

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Накратко за повторното издавање на стрипови со Мистер Но во Македонија. Деновиве како да има „бласт фром д паст“ со ликови од осумдесеттите, почнувајќи со Индијана Џонс.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Таџикистан: Моќта на озборувањето

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Неодамна, узбекистанскиот веб сајт УзМетроном рашири информација за можно убиство на Хасан Садулоев, зет на таџикистанскиот претседател Рахмон. Хасан се смета за еден од најбогатите и најмоќните луѓе во денешен Таџикистан...

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Јапонија: Искуства од ИДАХО

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

На Интернационалниот ден против хомофобијата (ИДАХО), јапонските ЛГБТ групи организираа настани и улични активности со слоганот „Да за сексуална разновидност“, за промовирање општество во кое разликите и разновидноста е прифатени и почитувани.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Фустанот на Шеќеринска

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (feministik.blogspot.com)

Подлабинска анализа на пораките од еден рекламен спот открива не -баш очекувани родови импликации на современата македонската политика.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Политичките кампањи и средниот прст

пријавена пред 1 година, 12 месеци. (dzam.blog.com.mk)

Краток текст кој поттикнува на размислување.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Реакции од македонски блогери за грчкото вето на Глобал војсис

пријавена пред 1 година, 12 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Првата статија од Македонија која излезе на Глобал војсис, со цел пред светот да претстави изворни содржини од нашата блогосфера. Достапна е на англиски (основниот јазик на Глобал војсис) и албански.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

14 македонски блогери промовираа печатени книги

пријавена пред 2 години. (www.metamorphosis.org.mk)

На 28.03.2008, со почеток во 14 часот, во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ се одржа промоција на 14 книги чии автори се некои од најпопуларните блогери кои ја користат македонската блог платформа „Блогерај“.

2 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Култура

Видео-клипови на Македонска ГНУ/Линукс планета

пријавена пред 2 години. (razvigormk.blogspot.com)

Предлагам агрегаторот Македонска ГНУ/Линукс планета да означува кои елементи не ги прикажува кога презема содржини од блоговите на своите членови и членки.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

„Австријците од ЕВН“

пријавена пред 2 години. (razvigor.blog.com.mk)

Нели е ксенофобно што некои од македонските медиуми ни ја пукнаа главата со фразата „Австријците од ЕВН“, а ниеден медиум не ја користи „Австријците од ВИП“?

2 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Политика