Инфо за razvigor

Корисник од:
10 април 2007
Пријавени статии:
133
Популарни:
95
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот razvigor (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Црна Гора ги забрани Фејсбук и Јутјуб во државните институции

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Владата на Црна Гора го ограничува пристапот до Фејсбук и Јутјуб за државните службеници во работно време.

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Приватизирано археолошко наследство

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Си го пријавувам својот напис поради тоа што има добри коментари од други луѓе...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Култура

Бегалецот од ресторанот го пронашол на Фејсбук

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.mladiinfo.com)

Ова е нешто како обратен герила маркетинг...

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Образованието невозможно за лицата со посебни потреби

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.a1.com.mk)

22-годишниот Милан Браздов боледува од церебрална парализа. Завршил основно образование. И покрај желбата да продолжи со школување во средно, тоа било невозможно.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Предавање за студентите од Универзитетот „Трето доба“

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Чекор за премостување на дигиталниот јаз кај една од најзагрозените групи.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Фридом хаус: Македонија последна во Европа за слобода на здружување

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Неодамна објавениот извештај на Фридом хаус за состојбата со слободата на здружување укажува дека ова право се нарушува низ целиот свет во последните четири години. BTW, излегла вест за ова во некој македонски медиум?

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Едукации во општина Кисела Вода

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (crisp.org.mk)

Во месец октомври, беа реализирани голем број едукации на тема безбедност и заштита на нивните права, особено приватноста, за децата и наставниците во училиштата од општината Кисела Вода. (+ аудио)

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Македонија назадува по прашањето на родовата еднаквост

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (feministik.blogspot.com)

Во последните три години Светскиот економски форум бележи константен пад на индексот на рамноправност меѓу жените и мажите во Македонија...

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Фијаско со е-гласањето во Финска: изгубени гласови

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

На 26 октомври 2008 г., за првпат беше испробан целосно електронски систем на гласање во финските општински единици. Членот на ЕДРИ, Електронска граница - Финска ја критикуваше пилот програмата со години, неодамна објавувајќи извештај за нејзините недостатоци.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

Медиумско ѓубре и трулеж... преносно и буквално

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

„...распадот во МРТВ се гледа од фактот дека пред 6 месеци ја затвори санитарна инспекција заради ѓубре по ходници...“

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

Борба против корупцијата преку е-власт

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.iht.com)

Пофален напис во Интернеш’нал хералд трибјун за проектите за е-влада кои УСАИД ги спроведува во Македонија (на англиски).

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

Како нè признава Кенија?

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Со родната земја на татко му на Барак Обама имаме воспоставено дипломатски односи во 2006 година, но нашето Министерство за внатрешни работи нема објавено под кое име...

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Политика

Најава: Меѓународна кампања „Слобода наместо страв“ (Freedom Not Fear)

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

По повод Меѓународниот ден на дејствување за демократија, слободен говор, човекови права , граѓански слободи ќе се одржат: * петок 10.10, 12:00-14:00 – Трибина „Посигурно ли е со камери“ Правен факултет - Скопје. * сабота 11.10, 12:00-14:00 Акција за подигање на јавната свест на плоштад Македонија

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Како помина Денот на слободен софтвер во Скопје?

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Целта ми е да ги поттикнам учесниците и посетителите да објават свои видувања, по можност да се собере материјал и за напис на Глобал војсис онлајн.

24 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Педофилијата - стар феномен или нова болест?

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (www.novamakedonija.com.mk)

„Медиумите сега бараат ексклузивни приказни што ќе го продадат весникот, а случаите на педофилија се токму тоа. Бројот на таквите случаи не е многу зголемен од порано, само што на овој проблем веќе не се гледа како на табу-тема.“

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Морбидна покана

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Отворам Фејсбук после мала пауза и гледам ми стигнала препорака да се поврзам со некого. Љубопитен кликам на линкот, кога што ќе видам - ми предлагаат да се здружам со мртвиот Тоше Проески.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Сараевска срамота

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (femgerila.blog.com.mk)

Реакција на коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници со осуда за громозорниот изблик на насилство и омраза на 27.09.2008 во Сараево...

32 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Шведска: Опен документ формат прифатен за национален стандард

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Шведскиот институт за стандарди (SIS) го одобри отворениот формат на документи (ODF) (да, да, оној од Опен офис) како национален стандард, извести Алијансата за ODF оваа недела.

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Пропуштената шанса на Васил Тупурковски

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (david-edenden.blogspot.com)

Отворено писмо со видување од странство за тоа на каков начин е погодно во 21 век да се шират информации за Македонија. (АНГ)

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Награда за млади на Светскиот самит

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Иницијативата „Награда за млади на Светскиот самит“ ги поканува младите (помлади од 30 години) дизајнери и автори на е-содржини да земат учество на меѓународниот натпревар. Рок: 31 декември 2008 г.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто