Инфо за razvigor

Корисник од:
10 април 2007
Пријавени статии:
133
Популарни:
95
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот razvigor (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Избори 2009 во тек е анализа на користењето на интернет во кампањите

пријавена пред 1 година. (razvigor.blog.com.mk)

Кои од многуте веб-сајтови, блогови и слично на кандидатите за политички функции се „вистински“ (официјални) и под реална контрола на кандидатите? И зошто партиите не ставаат линкови? Клучни прашања во процесот на анализа на користењето на интернет во рамки на предизборната кампања.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Конкурс за веб-програмер/ка за апликација за Фејсбук

пријавена пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

Објавувам конкурс за ангажирање веб-програмер/ка кој/а ќе треба да ми изработи апликација за Фејсбук, за потребите на магистерско истражување за улогата на социјалните мрежи на полето на интернет маркетинг.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Сешто

Патокази кои го скрнават античкото наследство за подсмев пред светот

пријавена пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

...На таблата стои: Национална Арена Филип II Македонски Nationality Arena Filip II Macedonian Општиот впечаток е „сакам кажам не знам речам“, сосем непримерен на важноста на преименувањето на стадионот...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Протест против сечењето на дрвјата на Илинденска

пријавена пред 1 година, 1 месец. (blogot.blog.com.mk)

Би повикува на протест против сечењето на дрвјата на скопскиот булевар Илинден, кај аптеката Оскар и карши Пионерскиот дом Карпош, во недела 22.02.2009 г. во 13 часот.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Тажен ден за демократијата во Струга

пријавена пред 1 година, 1 месец. (jasnesumjas.blogspot.com)

Жарко пишува: „Група организирани насилници го попречија правото на слобода на изразување на Граѓаните за Европска Македонија во Струга.“

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

МПЦ бара народни лекови за кожни болести

пријавена пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

На надворешниот ѕид на Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје е поставена плоча со слика од Богородица со мал Исус и повик до граѓаните да ги известат манастирите за искуства со лекување со народни лекови...

11 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Фејсбук ги има правата над вашите содржини, засекогаш!

пријавена пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Условите на користење на Facebook се изменети. Сега се што ќе закачите и објавите може да биде искористено од страна на компанијата не само додека сте член, туку и по вашето откажување на корисничкиот профил.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Бизнис

Ерозија на слободата: видео-набљудување

пријавена пред 1 година, 1 месец. (mislam.blogspot.com)

Пример за ерозија на човековите права и слободи од Британија, особено за создавањето на атмосфера во која веќе нема ни што да прашаш - други си решиле с’е и за тебе.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

САД: удар противниците на женските права

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Американскиот претседател Барак Обама ја укина забраната за финансирање на интернационалните програми за планирање на семејство. Потегот е поздравен од групите за права на жените и јавно здравство...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Придобивање на Ајрон Мејден да бидат за Македонија

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

На концертот на Ајрон Мејден во вторник во Белград, Авалон продукција и Влатче Бекстејџ, имаат шанса да исправат една историска неправда и да постигнат една гооолема победа од Македонија. Еве конечно да поставам еден предлог што и Лавот ќе го поддржи, се надевам и со пост кај него на блог.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Забава

Предлогот на ЕУ ги загрозува доверливите комуникации

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Групите за граѓански права La Quadrature du Net, European Digital Rights (EDRi), AK Vorrat и Netzpolitik.org го повикуваат Европскиот парламент да се откаже од плановите за „доброволно задржување на подат

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

Гените не може да ја потврдат „чистота“ на нациите

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Во врска со генетската генеологија, од еднаква важност е да се знае што може да се дознае и што не може да се дознае.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Наука

Три предлози за подобрување на Кајмакот

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Пребарување, персонализирани фидови, проширени опции на корисничките профили.

41 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Акција: 28 јануари, Меѓународен ден за заштита на приватноста

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Поддржете го Меѓународниот ден за заштита на приватноста на 28 јануари, преку некоја од предложените активности. Ако имате блог, пренесете ја информацијата преку пост. Ако го користите Фејсбук, има неколку можности...

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

Веропоука наместо веронаука

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Предлог за користење назив кој реално ја отсликува природата на новововедениот училишен предмет.

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

Виетнам: цела јавна администрација на слободен софтвер

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Целата јавна администрација во Виетнам ќе изврши миграција на ИТ системите кон софтвер со отворен код. Министерството бара од дистрибутерите да продаваат компјутери со слободен софтвер и да престанат да продаваат компјутери со пиратски софтвер.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Секој ден, во секој поглед, напредуваме сè повеќе

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Полека, но сигурно, на видело ќе излезат сите светски шампионски квалитети на секое од населените места во Македонија. На крај и Гинис ќе отвори подружница кај нас или своето издание ќе го преименува како „Гинисова книга на македонски рекорди“.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Расистичкиот видео-клип прикажуван на МРТВ

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Реакција на клипот за „рунтава семакедонштина“ со неколку теориски и практични линкови.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Забава

Француската влада забрани рекламирање мобилни телефони на деца

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Поради зголемени стравувања дека мобилните телефони може да предизвикаат рак и други заболувања, во Франција ќе се воведат нови закони против употребата на мобилни телефони од страна на децата.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Порнографијата и Романија - сагата продолжува

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Кога политика базирана на морализирање ќе замеша прсти во интернет, последиците се чуствуваат со години понатака.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести