Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот razvigor, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

За прв пат во историјата, четири жени ќе летаат во вселената!

пријавена од Feanor пред 6 дена, 23 часа. (astkum.com)

На 5. април ќе биде поставен нов рекорд, највеќе жени во вселената во едно време!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Автономното вселенско летало X еден чекор поблиску до вселената!

пријавена од Feanor пред 1 седмица, 1 ден. (astkum.com)

Автономното вселенско летало

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Кумановски Астрономски Клуб - Кокино

пријавена од Feanor пред 1 седмица, 4 дена. (www.astkum.com)

Вести од областа на астрономијата, и информации за активностите и проектите на клубот.

1 коментар | проблем? | категорија: Наука

Откриена егзопланета во населлива зона!

пријавена од Feanor пред 1 седмица, 4 дена. (astkum.com)

Научниците од институтот за астрофизика на Канарските Острови во Тенерифе, Шпанија, деновиве беа возбудени бидејќи беа првите што открија планета не само што сличи (по историјата и составот) на гасовитите џинови од нашиот комшилук, но и во моментот поминува испред своето сонце!

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Ризик од срцев удар !?

пријавена од BidiZdrav пред 3 месеци, 2 седмици. (bidizdrav.com)

Срцевиот удар е подеднакво застапен и кај мажите и кај жените, но кои се лицата кои имаат поголеми предиспозиции за срцев удар...

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

"Avatar" на James Cameron во кино Рамстор!!!

пријавена од Losteech пред 3 месеци, 3 седмици. (lostseries.blog.com.mk)

Од утре во киното Рамстор премиерно започнуваат проекциите на филмот „Аватар“ режиран од Џејмс Камерон (креатор на ремек-делата "Titanic", "Aliens", "Terminator"...) кој неодамна го доби епитетот најскап филм во историјата на американската кинематографија, успевајќи да го победи дури и претходното в

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Бугарска хистерија против антиквизацијата на Македонија во 1871 година

пријавена од strajkoski пред 4 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Веројатно многумина ќе се изненадат, но денешната т.н. расправа за антиквизација на Македонија, има малку постари корени. Една таква расправа се водела и пред точно 138 години.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Дуња од ормарот

пријавена од kzograf пред 4 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Следна нумера: Александар Саздовски од Дневник за некои конвенционални музички избори.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

mySociety: Повик за прибирање предлог-проекти

пријавена од razvigor пред 5 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

mySociety започна соработка со Институтот отворено општество за да им помогне на луѓето од Централна и Источна Европа да создаваат веб-сајтови за транспарентност и демократија прилагодени на потребите и состојбите во нивните земји.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Пресвртен момент за студентското движење

пријавена од kingpin пред 5 месеци, 3 седмици. (www.novaiskra.mk)

Најлошо нешто што може да направат членовите на Слободен индекс е да молчат и да чекаат да се смири прашината, да гледаат како одеците на она што го направиле одекнуваат во одвратните меѓусебни обвинувања на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена од kotle пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

ЕУ: Политика за информатичко општество во наредните години

пријавена од razvigor пред 5 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Во рамките на сеопштата радост за позитивна препорака за преговори, да видиме кои се приоритетите што си ги имаат поставено постојните членки на ЕУ и заедницата како целина.

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Франција: Речиси целиот јавен сектор користи софтвер со отворен код

пријавена од razvigor пред 6 месеци. (metamorphosis.org.mk)

Речиси целата администрација (96 отсто) користи софтвер со отворен изворен код, според едно истражување на францускиот пазар на софтвер. Најкористени апликации се системите за управување со бази на податоци и системите за управување со содржини.

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Како работи TIME.mk ?

пријавена од starchild пред 6 месеци, 1 седмица. (www.time.mk)

Сите детали за тоа како работи TIME.mk Оваа статија е дел од ICT Innovations Conference (http://ict-act.org/) одржана во Охрид, од 28 до 29 Септември 2009.

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Наука

Енциклопедијата на МАНУ е плагијат на Википедија?!

пријавена од ivica пред 6 месеци, 1 седмица. (razvigormk.blogspot.com)

За прекршувањето на лиценцата Википедија може да ја тужи МАНУ. Ако не знаете англиски, може да ви се најде локализираната верзија на претходната верзија на лиценцата, односно договорот за неекслузивно пренесување на авторските права: Наведи извор-Сподели под исти услови верзија 2.5 Македонија.

1 коментар | станала популарна пред 6 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Сешто