Инфо за qbox

Корисник од:
21 октомври 2007
Пријавени статии:
6
Популарни:
1
Однос на популарност:
16%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот qbox (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Spanning-Tree Protocol

пријавена пред 2 години. (makpcworld.com)

Протокол кој што е дефиниран во IEEE 802.1D и служи за да се избегнат несаканите циклуси и удвојувањето на пакетите во мрежата во која се поврзани повеќе свичови еден со друг.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

OSI и TCP/IP модел (вовед) I-дел.

пријавена пред 2 години. (www.makpcworld.com)

Малку едукација за компјутерџии. Open Systems Interconnection (OSI) е отворен модел за опишување на комуникациите, начинот на комуникацијата и градењето на компјутерските мрежи.

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Технологија

Messenger Plus!

пријавена пред 2 години. (www.makpcworld.com)

Ако користите Microsoft Live Messenger за да комуницирате со Вашите пријатели, следниот додаток сигурно би ви бил интересен. Messenger Plus! Live е додаток за Microsoft Live Messenger, кој ви дава многу повеќе можности од обичниот MSN.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Копирање на грешка

пријавена пред 2 години. (www.makpcworld.com)

Многу често кога работите со некоја програма или нешто со самиот Windows се случува да се појави некаква грешка. Најчесто грешките од програмите или од самиот оперативен систем се прикажуваат во „message box“. Доброто е тоа што можете да видите каква е грешката и нормално да побарате решение за ...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Заштитниот ѕид на Mac OS X го блокира Skype и онлајн игрите

пријавена пред 2 години, 5 месеци. (www.makpcworld.com)

Грешка во новиот Mac OS X Leopart на компанијата Apple, кој веќе се продаде во милиони копии. Новиот оперативен систем има багови кои им приредуваат главоболки на корисниците. Процитајте повеќе.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Некои oд добрите страни на Linux

пријавена пред 2 години, 5 месеци. (www.makpcworld.com)

Иако прво доби репутација како платформа за хобисти и хакери, Linux помина долг пат откако Linus Torvalds го состави првиот кернел како студентски проект. Модерниот Linux оперативен систем е софистициран, со пријатен кориснички GUI интерфејс(user-friendly), со многу можности и програми

5 коментари | проблем? | категорија: Технологија