Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот onlythecreative, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

До каде достигнува глупавоста на Македонците...

пријавена од whiteeagle пред 1 година, 7 месеци. (tehnologija.com.mk)

... тоа е неверојатна работа... (линкот води до запис на форум за „мислењата за новите компијутери[sic] на училиште“)

3 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Диктатор howto „преведено“ на македонски

пријавена од глиша пред 1 година, 7 месеци. (bagra.org)

Според Наоми Волф секој wanna be диктатор мора да превземе 10 преродбени чекори со кои би ги уништил уставните слободи.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Политика

365 инстант речник

пријавена од cchevy пред 1 година, 7 месеци. (365.com.mk)

Брз AJAX речник за преведување од повеќе странски јазици, македонски лексикон на изрази и зборови...

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Култура

Сина Крв, смртта на национализмот

пријавена од gemidjy пред 1 година, 7 месеци. (blog.gemidjy.info)

Ова не го правам за да го промовирам расказот, но за да изразам револт кон националистичкото гето што се формира на Кајмакот кое користејќи го нискиот праг за закопување на коментари ги закопува сите со кои не се согласуваат. Повисок праг на закопување и бришење на фантом-корисниците (дупликати).

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Култура

Преку врски до Paypal во Македонија!?

пријавена од Damjaan пред 1 година, 7 месеци. (it.com.mk)

Напис во Време најавува дека нашиот министер за информатичко општество Иво Ивановски, со "интервенции преку нашата дијаспора" успеал да воспостави контакт со првиот човек на Paypal, кој најверојатно пресреќен од "интервенцијата" преку пријателите на нашето министерство, туку така дал согласност.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

JotLoader 1.3.1 на Македонски

пријавена од strumjan пред 1 година, 7 месеци. (top.net.mk)

Едноставен и функционален Joomla! качувач на документи, кој ќе им овозможи на Вашите корисници пристап до оние нешта кои сакате да ги споделите со нив, со можност тие и да остават некои забелешки. А Вам ќе Ви овозможи статистика на симнувањата со преглед на забелешките.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

3G конечно и во Македонија...

пријавена од onlythecreative пред 1 година, 7 месеци. (www.solipamet.com)

Изгледа дека сè уште е во тест фаза, ама има надеж :)

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Каде живеам?

пријавена од mitko пред 1 година, 8 месеци. (blog.gemidjy.info)

“Живеам во земја полна со необразовани националисти, неонацисти и антипацифисти.“

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Политика

СТРАШНО!

пријавена од woona пред 1 година, 8 месеци. (a1.com.mk)

Парични казни за рекламите на латиница: Стопанствениците што својот рекламен материјал ќе го напишат на латинично писмо ќе платат високи парични казни.

84 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Вести

Ајнштајн се врати...

пријавена од onlythecreative пред 1 година, 9 месеци. (www.solipamet.com)

За да види едно нешто!

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Забава

Помош да најдам едно девојче

пријавена од gemidjy пред 1 година, 9 месеци. (blog.gemidjy.info)

Во петокот, 20ти јуни, се враќав за Битола од Скопје со автобусот во 17.00ч (тогаш тргна од СК). Во истиот автобус патуваше едно прекрасно девојче кое заборави нешто во мене. Знам дека беше прекрасно висока (не повисока од 1.75цм.), со висока нога, добро тело и имаше сина капа (ја носеше настрана)

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Нивната кирилица

пријавена од Арангел пред 1 година, 10 месеци. (ufo.linux.net.mk)

За кампањата „Мојата кирилица“ и нејзиниот неуспех. Се уште сме заробеници на една стара генерација на луѓе кои што воопшто не го разбираат проблемот што го има кирилицата со информатичката технологија. Сакаат да не вратат 15 години во минатото и на крајот ќе се извлечат со тоа.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Основна обука за недискриминација

пријавена од bobir пред 1 година, 10 месеци. (www.graganskisvet.org.mk)

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, ќе организира основна обука за недискриминација. Обуката ќе се одржи во Скопје од 10 до 12 јуни 2008 година.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Интервју на Букарски за Булевард Блгарија

пријавена од woona пред 1 година, 10 месеци. (retv.bg)

јако, да се изгледа скроз (третиот дел од емисијата од 23ти мај)

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Херој!

пријавена од onlythecreative пред 1 година, 10 месеци. (www.solipamet.com)

Холандија ГП - 1973 година, Роџер Вилијамсон се судри и се лизга и превртува по патеката, болидот се запали. [видео]

0 коментари | проблем? | категорија: Спорт