Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот onlythecreative, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Дали е Велигден?

пријавена од глиша пред 12 месеци. (www.dalieveligden.mk)

Дали е Велигден?

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Сешто

I for one welcome our new overlords

пријавена од gdamjan пред 12 месеци. (alsat-m.tv)

СДСМ реторика: На новинарско прашање за тоа што значи за новиот претседател „разумен компромис“ Иванов одговори: „Тоа е разумен компромис, не можам да ви објаснувам. Сфатете го!“

4 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Кејти Пери - Топол и ладен

пријавена од razvigor пред 12 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Кус осврт на симпатичниот видео-спот на Кејти Пери од филмофилска гледна точка.

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Продавачите не смеат да ви наплаќаат повеќе ако плаќате со картичка

пријавена од gdamjan пред 12 месеци. (www.mastercard.com)

5.9.2 Charges to Cardholders A Merchant must not directly or indirectly require any Cardholder to pay a surcharge or any part of any Merchant discount or any contemporaneous finance charge in connection with a Transaction.

4 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Протестот не им припаѓа на политичарите!

пријавена од darko156 пред 12 месеци. (novica.softver.org.mk)

Би требало да се засрамат и да се извинат за тоа што го узурпираа медиумскиот простор и се наредија да се сликаат. Новинарите би требало да се засрамат што им придадоа значење.

6 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Протест!!! Плоштад Слобода.

пријавена од jasnesumjas пред 12 месеци. (femgerila.crnaovca.mk)

Кој ако не ние? Кога ако не сега?

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Еден - Плоштад 09 [видео]

пријавена од новица пред 1 година. (rutube.ru)

Како ирци би ја испеале македонската приказна.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Сешто

Одбрани цитати во врска со религиjата

пријавена од gocem пред 1 година. (bagra.org)

„Луѓето никогаш не прават лоши работи толку темелно и безгрижно како тогаш кога ги прават со религиозно уверување“

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Слобода!

пријавена од kotle пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

Оставете и вие цвеќе утре!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Според мене најкорисниот Firefox додаток [MK & EN]

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dogon.biz)

Zotero [zoh-TAIR-oh] е бесплатна, лесна-за-користење Firefox надоградба која ќе ви помогне да собирате, управувате и да ги цитирате вашите истражувачки извори. Таа живее таму каде што и ја вршите вашата работа - во самиот веб прелистувач.

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Убави вести од Moneybookers

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dogon.biz)

Moneybookers склучиле договор со eBay да бидат додадени како платежен процесор, а тоа значи дека македонските граѓани кочено можат да го користат овој сервис за купопродажба на интернет!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Македонија барем на една листа е втора!!!

пријавена од новица пред 1 година. (blog.mozilla.com)

Firefox 58%.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

The Economist за легализирањето на нелегалните дроги [Англиски]

пријавена од новица пред 1 година. (www.economist.com)

Legalisation would not only drive away the gangsters; it would transform drugs from a law-and-order problem into a public-health problem, which is how they ought to be treated. Governments would tax and regulate the drug trade, and use the funds raised to educate the public about the risks.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Вечер фатен во кражба, пак…

пријавена од darko156 пред 1 година. (komunikacii.net)

Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

5г. Лугола, група на корисници на GNU/Linux од Битола

пријавена од gemidjy пред 1 година. (lugola.net)

Линуксаши и Линуксашки, Вие кои користите и Вие кои размислувате допрва да користите GNU/Linux, почитувани екселенции, младински задруги, подружни единици и кооперации:

5 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија