Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот moondowner, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Швајцарија: Политичарите бараат поголема застапеност на слободен софт.

пријавена од moondowner пред 6 месеци, 3 седмици. (metamorphosis.org.mk)

Школото не сакало никакво друго решение освен MS, а политичарите се спротивставиле на тоа, „Ова иритира, особено кога станува збор за набавките од страна на училиштата, бидејќи државните и меѓународните примери покажуваат дека Линукс е валидна алтернатива“. Кај се нашиве политичари вака?

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Конкурс за Blogopedia 2009

пријавена од Arwena пред 7 месеци, 3 седмици. (blogopen.eu)

Во контекст на овогодинешниот Blogopen 2009 распишан е конкурс за текст од сајт или блог објавен после 05.09.2008 година.

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Не, ова е Гугл транслејт на Македонски

пријавена од глиша пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Гугл транслејнт на Македонски (You look great.)

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

0.мк

пријавена од ribaro пред 8 месеци, 4 седмици. (0.mk)

0.мк е македонски сервис за кратење на долги линкови. Браво!

5 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Норвешка: Владата ги усвојува отворените стандарди

пријавена од moondowner пред 8 месеци, 2 седмици. (metamorphosis.org.mk)

Уште една државна администрација на правилен пат.

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Колку пати е преземен Firefox 3.5?

пријавена од kristijan пред 9 месеци, 1 седмица. (downloadstats.mozilla.com)

На овој сајт во сопственост на Mozilla можете да погледнете колку пати е преземен новиот Firefox 3.5. Има за сите држави во светот, секако и за Македонија. До моментот на пишувањето на статијата Firefox 3.5 е преземен 1,726,563, а од Македонија 1379.

3 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Firefox 3.5 подготвен за преземање

пријавена од gocem пред 9 месеци, 1 седмица. (www.mozilla.com)

Firefox 3.5 е официјално објавен. Повелете, преземете ја најновата верзија од официјалната страница.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

TIME.mk наполни една година

пријавена од strajkoski пред 9 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Како креаторот на овој сервис, Игор Трајковски, ја виде првата година од неговото постоење.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Мултиетнички хепенинг „Под исто сонце” во Струга

пријавена од ktam пред 9 месеци, 2 седмици. (www.podistosonce.org.mk)

Голем мултиетнички хепенинг „Под исто сонце” во Автокамп „АС“ во Струга на 4 јули 2009 год. од 12 до 24 ч.- дискусии, традиција, фолклор, концерт: Мајка бенд, Паркети, Бени & Нон стоп, Кирил Џајковски. ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

0 коментари | станала популарна пред 9 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Грчките нац. херои признавале постоење на македонски јазик

пријавена од MartinStefanov пред 9 месеци, 2 седмици. (persey.blog.com.mk)

Историјата покажува дека поради потребата за разбирање на месното македонско население во поч. на 20 век грчките пропагандни претставници во Македонија на своја рака правеле рачници и признавале постоење на македонски јазик.

1 коментар | проблем? | категорија: Наука

Дома

пријавена од kapsarovb пред 9 месеци, 2 седмици. (www.youtube.com)

Оригинално постот е објавен на http://pablisher.nicer2.com/, а јас го открив на http://planet.linux.net.mk/

5 коментари | проблем? | категорија: Култура

И ти си идиот!

пријавена од Eddierebel пред 9 месеци, 3 седмици. (video-mk.blogspot.com)

Проект на Владата на Контрабанда (Еднооки)

3 коментари | станала популарна пред 9 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Збогум кралу!

пријавена од Acid пред 9 месеци, 2 седмици. (kajgana.com)

Педесетгодишниот крал на поп музиката почина од срцев удар во својот дом во Холмби Хилс. Вестта ја потврди и неговиот татко, Џо Џексон. Според изворите...

9 коментари | станала популарна пред 9 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Чак Норис бр.3

пријавена од goranandreev пред 9 месеци, 2 седмици. (velesnet.com)

1. Чак Норис не спие. Тој чека. 2. Кога Баба Рога оди да спие прво проверува да не се крие Чак Норис во нејзиниот плакар.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Неда, Ирачанката....за некои одвратни идеи....

пријавена од nadezna пред 9 месеци, 2 седмици. (predvesnik.na.burata.blog.com.mk)

1978 ја дава реалната слика за Неда , ирачанката чија смрт ја потресе цела планета, како жртва на една подмолна политика на светскиот полицаец...

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови