Инфо за moondowner

Корисник од:
28 јули 2008
Пријавени статии:
8
Популарни:
5
Однос на популарност:
62%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот moondowner (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Швајцарија: Политичарите бараат поголема застапеност на слободен софт.

пријавена пред 6 месеци, 3 седмици. (metamorphosis.org.mk)

Школото не сакало никакво друго решение освен MS, а политичарите се спротивставиле на тоа, „Ова иритира, особено кога станува збор за набавките од страна на училиштата, бидејќи државните и меѓународните примери покажуваат дека Линукс е валидна алтернатива“. Кај се нашиве политичари вака?

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Норвешка: Владата ги усвојува отворените стандарди

пријавена пред 8 месеци, 2 седмици. (metamorphosis.org.mk)

Уште една државна администрација на правилен пат.

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Synapse – IM клиент со голем потенцијал

пријавена пред 9 месеци, 3 седмици. (moondowner.wordpress.com)

Иако има многу IM клиенти, внесување на нови идеи и освежување на работната околина е секогаш добредојдено. На прв впечаток, тоа се и првите работи кои се забележуваат кај овој клиент. Си има и многу маани, но со оглед дека е во развој значи дека ќе се подобри. ...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

мал Линукс придонес

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (mklinuxos.wordpress.com)

[latest blog entry] Си имаме нов асистент, ни даде домашно, во network simulator, и ај ти снајди се да го инсталираш [...] па мојот мал придонес е Лајв DVD (2GB) од Ubuntu (Linux Mint поточно, [...]

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Google Chrome и Chromium

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (mklinuxos.wordpress.com)

Лично искуство со инсталацијата на овој бровсер (и неговата OpenSource верзија), како и мислења и информации околу него.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Folder View во KDE 4

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (mklinuxos.wordpress.com)

Критика и мислење за една од новите функции на KDE4 десктоп околината наречена Folder View пропратена со објаснување, како работи и како може да се искористи.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

МАКЕДОНСКА РАДИОДИФУЗИЈА САКА ДА РЕНТА ПУНКТОВИ СО ЦЕНИ 1000%ЗГОЛЕМЕНИ

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (www.kanal77.com.mk)

На 6 август приватните радиодифузери ќе имаат состанок со Министерот за транспорт Миле Јанакиевски.Причина за средбата е новиот ценовник на ЈП Македонска радиодифузија или МРД, според кој цената на закупот на антенските столбови астрономски се зголемува.Одговорните во МРД не се задоволиле со ...

2 коментари | проблем? | категорија: Вести

Програмер или Кодер?

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (mklinuxos.wordpress.com)

Во кое се пронаоѓаш? И дали мислиш дека има разлика помеѓу овие два поими?

19 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија