Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот mitko, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Кој едитор го користите за пишување на код?

пријавена од Delicon пред 1 година. (poll.fm)

Кој едитор ви е омилен и најчесто го користите за пишување на код?

5 коментари | проблем? | категорија: Технологија

САЕМ НА КНИГИ ЗА ИЧ ПАРИ

пријавена од nadezna пред 1 година. (nadezna.blog.com.mk)

Мој пост, но сепак, корисен и за поширокиот аудиториум... :)

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Фашистите во Англија

пријавена од gdamjan пред 1 година. (news.bbc.co.uk)

Фашизмот зема се поголем замав во светот. Единствен начин да се бориме против него е секој поединечно да се бори за граѓанско општество и да не попушти под притисокот. Дури и кога фашистите се „твоите“.

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

МВР не ги почитува "законите" на Facebook

пријавена од Damjaan пред 1 година. (it.com.mk)

Медиумите во еден здив ја проширија веста за тоа како Министерството за внатрешни работи отворило своја *неофицијална* страна на Facebook. Од Дирекцијата за заштита на лични податоци велат нема прекршување на законот. Но што велат од Facebook?

5 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Земјотрес - Познат идентитетот на загинатите Македонци

пријавена од Makfax пред 1 година. (www.makfax.com.mk)

Според истиот извор, во земјотресот загинале Хасани Рефик (44), Османи Валбона (13) и Ајруби Алена (11), сите родени во Италија, како и Абдија Нурија (41), роден во Македонија.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Не сме биле само ние луди...

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.a1.com.mk)

...сме имале слични на нас и во најблиското опкружување.

10 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Нов ТВ трејлер за Star Trek XI

пријавена од Scorponok пред 1 година. (maktrek.blogspot.com)

Најновиот трејлер за Star Trek XI. Филмот излегува на почеток на мај.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Третиот број на стрипот Star Trek: Countdown

пријавена од Scorponok пред 1 година. (maktrek.blogspot.com)

Кратка рецензија и линк за симнување.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Стартрековци го откриваат вселенскиот брод од Скопје

пријавена од ribaro пред 1 година. (www.youtube.com)

Стартрековци го откриваат вселенскиот брод од Скопје

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Убави вести од Moneybookers

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dogon.biz)

Moneybookers склучиле договор со eBay да бидат додадени како платежен процесор, а тоа значи дека македонските граѓани кочено можат да го користат овој сервис за купопродажба на интернет!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Според мене најкорисниот Firefox додаток [MK & EN]

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dogon.biz)

Zotero [zoh-TAIR-oh] е бесплатна, лесна-за-користење Firefox надоградба која ќе ви помогне да собирате, управувате и да ги цитирате вашите истражувачки извори. Таа живее таму каде што и ја вршите вашата работа - во самиот веб прелистувач.

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Слобода!

пријавена од kotle пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

Оставете и вие цвеќе утре!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Кое е лицето НН ?

пријавена од zlochko пред 1 година. (vesti.alfatv.com.mk)

Ѓунер Исмаил пред новинарите не го именуваше лицето НН, за кое рече дека „долги години работи само на еден случај - поделба на Македонија, поделба на Косово, поделба на Босна“ и оти е „еден од учесниците, а можеби поттикнувач на палењето на Американската амбасада во 1999 година“.

4 коментари | проблем? | категорија: Политика

Слобода на говор?

пријавена од bobibobi пред 1 година. (newsblaze.com)

Советот за човекови права при ОН донесе резолуција со која се мотивираат земјите-членки да донесат закони што забрануваат критикување на религиите.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Формулар од блиската иднина?

пријавена од kotle пред 1 година. (img138.imagevenue.com)

Пријава за забава

6 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Забава