Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот mitko, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Перспективите на македонската неразумност.

пријавена од woona пред 11 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

инспирирано од духот и гробницата на Александар и поповите и слично

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

ШЕПОТЕЊА ОД АВЕНИЈАТА МЕДИСОН-ШУТКА

пријавена од Коља пред 11 месеци, 3 седмици. (www.okno.mk)

Во стожерот на најмоќната макетонска партија држи состанок славниот петчлен пропаганден тим: Лакташ, Чавката Миркославка, Недко Солаков-Бербатов, Њамко Јаде Симит и Сомиќ-Содиќ. Состанокот (астрално) го следеше и запишуваше: Пандалф Вулкански.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Првостепената пресуда за екипата на ПајратБеј: Виновни [Англиски]

пријавена од новица пред 11 месеци, 4 седмици. (torrentfreak.com)

Just minutes ago the verdict in the case of The Pirate Bay Four was announced. All four defendants were accused of ‘assisting in making copyright content available’. Peter Sunde: Guilty. Fredrik Neij: Guilty. Gottfrid Svartholm: Guilty. Carl Lundström: Guilty. All receive 1 year in jail.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Милошоски FTW!

пријавена од новица пред 11 месеци, 4 седмици. (www.a1.com.mk)

„Не е поместена ниту посеверно, ниту појужно, ниту позападно, ниту поисточно, и кога сме се основале како држава во 1945 година, во тогашната Југословенска Федерација, Грција немала никакви пречки со нашето уставно име“, додаде Милошоски. Сега што правиме со антиката? ;-)

9 коментари | проблем? | категорија: Политика

Рибаро - Од CABARET до OZ - под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена од Arwena пред 11 месеци, 4 седмици. (cc.org.mk)

Оваа книга е првото дело на Јане Ѓорѓиоски познат како Рибаро. Печатеното издание го објави издавачката куќа „Аквариус пет“ во едицијата „Блог записи“. Од мене само честитки!

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Култура

Дали е Велигден?

пријавена од глиша пред 12 месеци. (www.dalieveligden.mk)

Дали е Велигден?

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Уставниот суд го укина верското образование

пријавена од zlochko пред 12 месеци. (a1.com.mk)

А смеам ли да кажам - „фала богу“ ? :) Во секој случај, победи секуларноста и граѓанското општество. Но, не заборавајте... и уставот во оваа држава е често менлива категорија.

8 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

Пронајден гробот на Александар Македонски

пријавена од gdamjan пред 12 месеци. (www.citymagazine.rs)

Македонските медиуми повторно молчат пред едно монументално откритие. Вистината мора да се дознае.

9 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Вашиот следен направи-сам проект!

пријавена од zlochko пред 12 месеци. (i.gizmodo.com)

Twitter - one step beyond! Погодно за канцеларии со неколку колеги, меѓу кои еден нон стоп се прави луд... :)))

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Зошто простите рибари станаа пирати [EN]

пријавена од zlochko пред 12 месеци. (www.sfbayview.com)

И други поучни факти кои ја покажуваат другата страна на сомалискиот пиратски феномен. Анализа полна со нарушување на сувереноста на една држава, крадење природни богатства и фрлање на нуклеарен отпад во сомалиските води.

1 коментар | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Филип Петровски: За тепаните студенти

пријавена од gdamjan пред 12 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Радикалната поделба на луѓето на плоштадот е намерно направена за да се оправда употребата на сила и, секако, да се замаскира виновникот.

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Сведмилк ја зеде првата жртва

пријавена од strajkoski пред 12 месеци. (a1.com.mk)

Случајно забележав нешто сомнително на сликата, па после го прегледав и видеото, Зоран починал во 2008!!!!!

3 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Промовирани 10 нови скулптури во центарот на Скопје

пријавена од gocem пред 12 месеци. (www.netpress.com.mk)

Добро е! Разбравме дека сте сељаци. Не мора пак да не убедувате. И дај направете категорија „Некултура“, за да има каде да се пријавуваат ваквите вести.

2 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Рени Глисон на TED [Видео]

пријавена од новица пред 12 месеци. (www.ted.com)

...the experience we're having right now is less interesting than what we'll tweet about it later. (трае само 3 минути.)

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Култура

Протестот не им припаѓа на политичарите!

пријавена од darko156 пред 12 месеци. (novica.softver.org.mk)

Би требало да се засрамат и да се извинат за тоа што го узурпираа медиумскиот простор и се наредија да се сликаат. Новинарите би требало да се засрамат што им придадоа значење.

6 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика