Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот mitko, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Пепелта на Троцки: Украдена и испечена во колачиња [англиски]

пријавена од новица пред 11 месеци, 2 седмици. (www.anarchistnews.org)

Eighty eight years of the day Trotsky directed the suppression of the anarchist uprising in Krondstadt, a group of bandits scaled the walls of his former house in Mexico City during the late hours at night.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Знам, и јас правев така

пријавена од gocem пред 11 месеци, 2 седмици. (blog.gemidjy.me)

И мене ми велеа дека протестирам за подобро утре. И јас бев теле и ме молзеле. Знам дека Ве лажат и дека се плашите, затоа што и јас правев така. До пред 2001ва. Потоа сѐ се смени.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

Кодексот на Џедаите

пријавена од Scorponok пред 11 месеци, 2 седмици. (crapwerk.blogspot.com)

Кодексот на Џедаите претставува збирка на неколку принципи според кои Џедаите го одредуваат начинот на живеење. Со придржување до Кодексот, Џедаите успеваат да остварат само-контрола...

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Култура

Колку животни јаде човекот во текот на животот?

пријавена од Makfax пред 11 месеци, 2 седмици. (www.makfax.com.mk)

Според американското истражување, базирано на датотеките на Организацијата за храна и земјоделие при ОН, еден жител на планетата Земја во текот на животот јаде околу 2.400 различни животни.

1 коментар | проблем? | категорија: Наука

In your face!

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

Берлин на референдум го отфрли барањето за еднаков третман на веронауката и наставниот предмет етика во училиштата во германската престолнина. Насловот на веста гласи: Референдум во Берлин – Етика може, веронаука не

14 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Следете го ширењето на свинскиот грип во реално време со Google Maps

пријавена од pitstop пред 11 месеци, 2 седмици. (pitstopinfo.blogspot.com)

Моменталниот свински грип H1N1, кој со тек на времето се претвора во пандемија, сега можете да го следите неговото ширење во реално време со помош на Google Maps.

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

„Телеком Словенија“ го доби тендерот за дигитална телевизија

пријавена од mitko пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

„Телеком Словенија“ победи на тендерот за пренос на дигитални телевизиски услуги преку јавна комуникациска мрежа (DVB-T) на територијата на Македонија.

10 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Среќен роденден Хабл!

пријавена од pitstop пред 11 месеци, 3 седмици. (pitstopinfo.blogspot.com)

Телескопот Хабл,беше однесен во орбитата на овој ден, 24 април, далечната 1990, што всушност прави 19 години.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Што е lawful intercept и како сите нас ќе не боли

пријавена од новица пред 11 месеци, 2 седмици. (softver.org.mk)

Законот ги обврзува операторите да му обезбедат на МВР да може во било кој момент да ја прислушува целата комуникација која ја прави некој корисник.

9 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Arwena - Археолошки дневник под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена од Arwena пред 11 месеци, 3 седмици. (arheo.com.mk)

Им благодарам на сите луѓе кои изминативе години ме читаа, ми коментираа, ме подржуваа, посебно на оние кои березервно ми помагаа, ме советуваа и направија Археоблогот да добие една форма приемчива за секого. Ја добив првата битка во игрите без граници на војните без солзи. Show must go on …

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Ќе бара ли МПЦ промена на уставот?

пријавена од игор пред 11 месеци, 3 седмици. (www.a1.com.mk)

Јас барам промена на уставот, да се избришат сите верски заедници и да им се забрани пристап до институции финансирани од буџетот, доста трујат!!!

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

Како да се надогради од Убунту 8.10 на 9.04

пријавена од новица пред 11 месеци, 3 седмици. (ubuntu.linux.net.mk)

Како да надградите, низ слики.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Добивам нагон (онаков безвернички) да кажам: Oh my good God ?!?!?

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 3 седмици. (www.dnevnik.com.mk)

И тоа поради следната изјава на пратеникот на ВМРО Илија Димовски: „Нема да дозволиме да се чепка во правата на граѓаните, а Уставниот суд да се става над сите власти.“

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Пратеник на ВМРО со профашистичка музика ќе ја спасува веронауката

пријавена од gemidjy пред 11 месеци, 3 седмици. (www.a1.com.mk)

„Антихристи и масони, комунисти, овој или оној, шират сатански фрази со цел да не поразат е мој народе, е мој народе“. pwned.

4 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Спорот за името во South Park?

пријавена од jofe пред 11 месеци, 3 седмици. (sead93.crnaovca.mk)

Користејќи ги предностите на новиве медиуми, се одважив и им пишав на авторите на „South Park“. Навистина, без зезање, онака најотворено, пишав фино-лепо, па што биде нека биде. Отако френдовски ги испоздравив и им посакав убав спринг брејк, ги информирав за нашиве маки со Грците.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови