Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот mitko, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Излезе новиот Star Trek

пријавена од Scorponok пред 11 месеци. (maktrek.blogspot.com)

Филмот се прикажа вчера низ кината во САД и за само еден ден успеа да собере цели 33 (триесет и три) милиони долари...

10 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Забава

Југословенското минато и потребата од итно помирување

пријавена од woona пред 11 месеци. (www.okno.mk)

на 2 милиона луѓе, секој во потесното или поширокото свое семејство и опкружување, ќе најде минимум еден кодош и минимум еден кодошен - до таму се протега темната страна на комунизмот – да не дозволиме таа помрачина да нè изеде и нас

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Сајд, Рекламација, Портабол и Модилации

пријавена од dasaf пред 11 месеци. (www.amt.com.mk)

Одамна не сум пријавил ништо, ама на ова не можев да одолеам. Фала @jpetrov

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Забава

Размер на споменикот на Александар на плоштад

пријавена од глиша пред 11 месеци. (www.build.com.mk)

Колку ќе биде голем споменикот на Александар на плоштад.

10 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Да е вујко ми владика се би било поинаку

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (qzevski.blog.com.mk)

Да имаше...

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Кој ќе ја укака, прашање е сега!

пријавена од jasnesumjas пред 11 месеци, 1 седмица. (geroski.mk)

И така јас ќе останам невин И чиста нема да извалкам рака. Прашањето не е дал да се биде, Туку, кој да ја - укака!

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Онлајн лекции по македонски јазик за странци

пријавена од eclipsemk пред 11 месеци, 1 седмица. (travel2macedonia.com.mk)

Краток курс по македонски јазик за странци, воглавно наменет за потенцијални странски туристи.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Бежичен интернет во руралните средини

пријавена од Makfax пред 11 месеци, 1 седмица. (www.makfax.com.mk)

Одлука за реализација на проект за поставување на 680 точки за бежичен интернет во руралните средини, денеска донесе Владата.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Ѓурѓовден

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (arheo.com.mk)

Низ нтервју со некој чичко од с. Дрен

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Glocal: Inside Social Media

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Tемите на кои може да се земе активно учество: право, бизнис, маркетинг, комуникации, па до социологија и етнографија.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Вести

Не сакаме скара, сакаме права!

пријавена од Арангел пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

Празни јарболи, празни улици. Државата го заборави, работниците и невработените го празнуваа дома. Честа на Први мај ја бранеа младите и членовите на невладината Ленка.

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Вести

Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани

пријавена од kotle пред 11 месеци, 2 седмици. (novica.softver.org.mk)

Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

Наместо ССМ, работничките права на 1-ви Мај ќе ги брани „Ленка“

пријавена од kotle пред 11 месеци, 2 седмици. (vesti.alfatv.com.mk)

улогата на заштитник на работниците утре ќе биде во рацете на членовите на Движењето за социјална правда Ленка

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

Википедија на македонски јазик надмина 30.000 статии

пријавена од Makfax пред 11 месеци, 2 седмици. (www.makfax.com.mk)

Википедија на македонски јазик има повеќе од 10.000 регистрирани корисници, тринаесет администратори и три бирократи, кои заедно со останатите нерегистрирани корисници работат на достапност на светското знаење на македонски јазик.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Firefox 3.5 Beta достапен за симнување

пријавена од pitstop пред 11 месеци, 2 седмици. (pitstop-info.blogspot.com)

Тимот на Firefox ја пушти во употреба првата Firefox бета верзија со ознака 3.5. Што вклучува? За почеток, тука е подобреното приватно сурфање и ултра брзиот TraceMonkey JavaScript пребарувач.

4 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија