Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот mitko, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Реклами на Facebook. Може ли да променат нешто?

пријавена од darko156 пред 10 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Актуелна тема. Мноооогу актуелна тема. Всушност тема која може конечно да мрдне некои закоравени работи на полето Интернет огласување во Македонија.

2 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Бизнис

Ред Хет ја тужи Швајцарија поради монополската зделка со Мајкрософт

пријавена од razvigor пред 10 месеци, 2 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Ред Хет, заедно со 17 други дистрибутери на Линукс протестираше против договорот што Швајцарската влада го склучи со Мајкрософт без да распише тендер за јавна набавка.

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

ДА/НЕ за мочање стоејќи

пријавена од mitko пред 10 месеци, 1 седмица. (men.mk)

Вистинските мажи мочаат стоејќи.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Градење со визија

пријавена од глиша пред 10 месеци, 2 седмици. (twitter.com)

Скопско градење со визија.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Земјотреси

пријавена од kotle пред 10 месеци, 2 седмици. (zemjotresi.appspot.com)

Скорешните 300+ земјотреси кои што се случуваа во југоисточна Македонија ми дадоа идеа да изработам веб апликација која што ќе ги листа земјотресите на територија на Македонија. Така и беше. :)

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Венецуела: Нови сомнежи околу причините за смртта на Симон Боливар

пријавена од razvigor пред 10 месеци, 2 седмици. (mk.globalvoicesonline.org)

„Антиквизација“ на венецуелски начин. Во смисла отворање на историски контроверзи од страна на државната власт, наместо решавање современи проблеми.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Уште еден Чак Норис пост

пријавена од глиша пред 10 месеци, 3 седмици. (sead93.crnaovca.mk)

Чак Норис иде со маичка со слика на Бранко на митинг на ВМРО и стои во прв ред.

5 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Забава

Во конзерва, како сардинки

пријавена од новица пред 10 месеци, 3 седмици. (theact1v8.org)

Традицијата е она што е останато од минатото во сегашноста. Во нејзе се содржи општественото знаење, или искуство кое се насобрало за време на една генерација. Традицијата е витален дел од културата на едно општество, но не е непроменлив дел.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Македонската БСА во акција

пријавена од новица пред 10 месеци, 4 седмици. (dnevnik.com.mk)

Во текот на акциите се остварија тајни посети на софтверски продажбени места, а беа доставени и предупредувачки писма до компаниите што користат нелиценциран софтвер.

6 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Политика

Македонија е социјално конзервативна средина

пријавена од bobir пред 11 месеци. (www.mcms.org.mk)

Македонскиот центар за меѓународна соработка за прв пат ги истражуваше ставовите на граѓаните во однос на животот. Истражувањето покажа дека Македонија е социјално конзервативна средина.

9 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

WolframAlpha интелигентна пребарувачка машина...

пријавена од zlochko пред 11 месеци. (www.wolframalpha.com)

...иако во суштина е далеку повеќе од тоа.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Патриотска кредитна картичка

пријавена од новица пред 11 месеци. (www.cardpartner.com)

Introducing The United Macedonian Diaspora Visa Platinum® Rewards Card

3 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Сешто

За подрокот, загаДката и историјата

пријавена од darko156 пред 11 месеци. (sead93.crnaovca.mk)

Сакав да гласам за постов на Сеад, очекувајќи дека некој го пријавил веќе. И кога гледам..... :)

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Автоцензура во македонската блогосфера?

пријавена од razvigor пред 11 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Од повеќе извори имам слушано дека бројот на написи и бројот на посетители на македонските блогови опаѓа, што е чудно ако се земе предвид дека бројот на луѓе со пристап до интернет во Македонија расте...

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Гугл шкрабаници со македонското знаме.

пријавена од глиша пред 11 месеци. (www.google.com)

Grades 7-9->Region 4, Grades 7-9->Region 10.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Култура