Инфо за kzograf

Корисник од:
14 јануари 2008
Пријавени статии:
43
Популарни:
18
Однос на популарност:
41%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот kzograf (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Читаат ли младите?

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Неколку издавачи одговараат на прашањето „Читаат ли младите?“

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Рамбо во фабрика за дискови

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (www.pressonline.rs)

Како некогашните „другари раководители“, ја посетува фабриката каде што се печатат неговите дискови.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Забава

Наскоро ќe лансираме „Вајмакс“

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (utrinski.com.mk)

Покриеноста со 3Г-мрежата е над 50 отсто, вели техничкиот директор на „Космофон“, Адам Космас. Кроки интервју во „Дневник“.

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Гугл увид за .Мк

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (it.com.mk)

Kако-што бараме, во однос на нас и во однос на другите, според Google Search Insights.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Уметноста како извозен продукт

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (dnevnik.com.mk)

Не можете нашата слика од Пикасо да ја изложите во земји во која има стотици негови дела, но имаме фантастични млади уметници што би ги посакала секоја светска галерија, вели Викторија Васева-Димеска, кустос-советник.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Театри надвор од институциите

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (dnevnik.com.mk)

Размислуваме за нов простор.Националните театри се претворија во места што немаат врска со театарската уметност.Не можеш да издвоиш претстава што оставила впечаток.Публиката има потреба од друг вид театар.Во 90тите водевме битки со претставите.Денес нема дијалог.Уметниците не се повикуваат на дуел.

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

(Ќе) се бара: е-бизнис суперстар!

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (it.com.mk)

Како треба да се подготви теренот, за да се родат е-бизнис ѕвезди. А ни требаат.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Шест месеци подоцна: од дрвцата нема ни трага

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (utrinski.com.mk)

Сите креваат рамена кога е во прашање грижата за засадените дрвца. Главен виновник ќе испадне небото затоа што не беше дарежливо со дожд.

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Вести

Плата, ривајзд

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Бруто, нето, интегрирана, само-да-ја-има - плата. Томе Неновски објаснува за очекувањата на системот на бруто плати.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Политика

Краток расказ: Пастрмки од Дарио Џамоња

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

"Дури подоцна, многу години подоцна, кога во главата ми останаа уште малку заби, сфатив дека секое спасување, како противтежа, бара некоја жртва, некоја невидлива, за која и не се помислува..."

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

„СЕМЕЈНО“ НАСИЛСТВО

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (vankovska.blog.com.mk)

Билјана Ванковска од прва рака пишува за варварството и веднењето глава пред посилниот, „тепачката“ за тоа кој колку предмети предава, кој ќе биде позициониран во задолжителни, а кој во изборни предмети и општиот трулеж во нашиот вискокообразовен систем.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

За Ејми, Коен и “здрвената“ уметност

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (etno.blog.com.mk)

Зошто стиховите на Вајнхаус не би биле ’литература’ во истата смисла во која под етикетата ’литература’ ги вбројуваме дури и официјално најлошите стихови во историјата на поезијата, на “најпознатиот никој и ништо од Данди“ - Вилијам Топаз Мек Гонагал?

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Музички свет: Интервју со Самоил Радински за Музика 2.0

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.plagij.at)

Кроки интервју со Самоил Радински, затоа што е основач на првиот македонски дигитален лејбл (понатаму: дигитална лабела). Зборуваме за бизнис модели, предноста на дигиталната дистрибуција, пиратерија, дали доаѓа смртта на албумот и слично.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Како 10 македонски M-48ки стигаат до Iron Man (виа Штип)

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (config.blog.com.mk)

Следејќи ја сторијата на Wired за испирацијата за ликот на Тони Старк во филмот Iron Man, налетав на блогот screenrant, каде што има фотографии од пустинските сцени кои биле дизајнирани за филмот. И таму - македонски, кирилица! Листа за конзервација.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

[интервју] The Ocean: Создаваме музика во која можеш да се изгубиш

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (www.plagij.at)

Интервју на Александар Саздовски (Cor Cordis, Антена) со The Ocean, кои ќе гостуваат во Скопје на 6 мај.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

NIHIL NIMIS - никогаш премногу

пријавена пред 1 година, 12 месеци. (kvadraturanakrug.blog.com.mk)

"Изборот е добар, меѓутоа во моментот кога ќе се претвори во цел сама за себе наместо алатка за постигнување на одредена цел, станува неверојатно деструктивен заради својата исцрпувачка интензивност и сеприсутност - секој лек во преголема количина станува отров." - Мирјана Најчевска

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Огласите и фолклорот

пријавена пред 2 години. (etno.blog.com.mk)

"[...]мислам дека огласите се одлична (и забавна) сондажа на начинот на живот, или уште поточно - на стратегиите за преживување." "Крема за мали гради, а воедно и за големи" :)

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Секој го сака тоа централно

пријавена пред 2 години. (komunikacii.net)

"Помина периодот кога во мк континуирано се спомнување децентрализација, дојде време за интернет, а таму пак сите бараат централизација." [...]

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Интервју со Александар Стојановски, основач на Jooce.com

пријавена пред 2 години. (www.plagij.at)

Интервју со Александар Стојановски, основач на Jooce.com за веб сервиси, претприемништво, аутсорсинг, како една земја зема контрола над својата дигитална иднина и разно разни други работи.

1 коментар | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Технологија

Биди ѕвезда на Nine Inch Nails Ghosts Film Festival

пријавена пред 2 години. (blog.wired.com)

Nine Inch Nails одат чекор понапред во врската обожавател - артист. Креирај спот, интро, анимација или нешто сосем апстрактно со една или повеќе песни од албумот Ghosts.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура