Инфо за kzograf

Корисник од:
14 јануари 2008
Пријавени статии:
43
Популарни:
18
Однос на популарност:
41%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот kzograf (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Ерата на политичкиот СМС

пријавена пред 1 седмица, 5 дена. (forum.com.mk)

СМС пораките во кампањата 2008-ма имаа една од клучните улоги во успешната кампања на Обама во земја каде што 90 отсто од населението има мобилен телефон, односно 280 милиони од 300 милиони граѓани, што е драстично повеќе од бројката персонални комјутери од Снежана Лупевска

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Дуња од ормарот

пријавена пред 4 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Следна нумера: Александар Саздовски од Дневник за некои конвенционални музички избори.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Од Ниш до Скопје на еспресо?

пријавена пред 5 месеци, 2 седмици. (blog.b92.net)

Mалку crowdsourcing? Според приказнава, може ли некој да открие каде е тоа најдобро еспресо во Скопје?

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

На кино во три [расказ на Момо Капор]

пријавена пред 9 месеци. (dnevnik.com.mk)

Извадок: Во недела во три, улицата Косовска за мене е најубавиот и најтажниот предел на светот, заради еден млад човек и една млада жена, кои ги водат своите деца во кинотеката.Ако не се видат на влезот, тогаш со очи се бараат низ салата.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Дали уметноста ужива во компромис?

пријавена пред 9 месеци, 2 седмици. (utrinski.com.mk)

Не сакам да мислам на македонскиот автор, како човече кое со кожена ташничка, ставена преку рамо и со куп листови во неа, трча од издавач до издавач, од министерство до министерство, од кафеана до кафеана, самиот измачувајќи се во сопствениот од себе создаден стереотип.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Строго контролирани проекции

пријавена пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

>=5 гледачи наспроти „само со покана, дечки“.

3 коментари | проблем? | категорија: Култура

Големата тајна на македонската култура

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (utrinski.com.mk)

"По стоти пат: јалови се парите кои не се насочени системски, кон развој на целокупниот сектор, кон воспоставување правила на игра, повисоки стандарди и нови покултивирани читатели."

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Како ја пушиме поп-културата?

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (forum.com.mk)

Или наместо Хемфри Богарт и Валканиот Хари: Попладне кафе со цигара, да се раскаже кој колку испил вечерта.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Чешит манџии

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (utrinski.com.mk)

„Манџии колку што сакаш, ама едвај чекам манџиите да седнат и да сработат нешто добро“.

11 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Никола Ристановски во „Дервишот и смртта“ во Белград

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (utrinski.com.mk)

Сега се нарекувам себе си дервиш на театарскиот ред. [...] малку се занимавав и со религијата и дојдов до сознание дека вистината е индивидуална и дека не станува збор за мистицизам туку станува збор за едноставни работи - за тоа дека Ахмед Нурудин размислува за животот, а Хасан го живее.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Вински паб во Скопје

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (utrinski.com.mk)

Во чаршија е, супер идеја е.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Вести

Плочите умираат пеејќи

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (utrinski.com.mk)

„Скопје нема продавница за плочи“ е познат цитат од еден постар џингл кој се уште се емитува на Музичкото радио „Канал 103“. Интернетот ги уби продавниците за музички изданија, вели Зоран Митровиќ од „Чув де чув“.

5 коментари | проблем? | категорија: Забава

Македонија балканска силиконска долина?

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Доброобразован кадар и високо познавање во информатичката технологија, пониски цени на трудот во споредба со европските пазари и предност во давањето услуги на „пократки“ релации. Ова се адутите со кои ќе настапат македонските информатички компании пред американските гиганти во ИТ.

17 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

Ментална рецесија

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Ако од современите политичари и менаџери не треба да се очекуваат револуционерни зафати поради видливо просечниот интелектуален капацитет, што се случува со мислечките луѓе? Каде се нивните критички осврти и анализи што луѓето во соодветните средини ги посматраа како совест на нациите?

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Мисловна вежба: Отворена библиотека

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (it.com.mk)

Eдна некомплетна, over-the-top и сосем невозможна фантазија, мисловна вежба – како да се вратат луѓето во билбиотека, земајќи го предвид социјалниот фактор на процесот на откривање, нашиот проклет стандард на ограничен буџет за културни „издатоци“ и се разбира – интернетите. :-)

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Култура

Приказна за виното

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (it.com.mk)

Го сакаме, се гордееме, а тапкаме во место со онлајн промоција (продажба е оддалечен сон).

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Сиот тој скопски џез

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (forum.com.mk)

Разговор со Ален Хаџи-Стефанов, џез-поклоник, Џез ФМ радио. Како да се скрши отпорот кај луѓето кои никогаш не му дале шанса на џезот, етикета на снобовска музика, луѓе кои слушаат блуз, не слушаат џез и обратно, недисциплинирана пубика Скопје виа Њујорк и примадони...

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Интервју: Бобан Милошески, Авалон продукција

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (forum.com.mk)

Како се доаѓа од Електрични оргазам до Лени Кравиц? Бобан Милошески: - Не сум размислувал на оваа тема. Во музичкиот свет 15 години и не е некој голем јубилеј, но веројатно е интересно да се одбележи како приказната од Електрични оргазам дошла до Лени Кравиц. Би рекол, спонтано.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Интервју со Никола Љушев, Вип

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (it.com.mk)

Околу корпоративното владеење, оддржување на односи со клиенти, промовирање и имиџ, инволвираноста на ВИП во разновидни маркетинг кампањи...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Не сонува секој роб за слобода

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

„...[]За жал, се заклучило дека има нешто во словенската природа што тие луѓе ги осудува на ропство. Тоа е начин на мислење што им се наметнува на робовите за полесно да се држат во очај.“ - "Не е исто ако задоцниш седум минути или само една".

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто