Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kzograf, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Големата тајна на македонската култура

пријавена од kzograf пред 1 година, 2 месеци. (utrinski.com.mk)

"По стоти пат: јалови се парите кои не се насочени системски, кон развој на целокупниот сектор, кон воспоставување правила на игра, повисоки стандарди и нови покултивирани читатели."

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Како ја пушиме поп-културата?

пријавена од kzograf пред 1 година, 2 месеци. (forum.com.mk)

Или наместо Хемфри Богарт и Валканиот Хари: Попладне кафе со цигара, да се раскаже кој колку испил вечерта.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Чија е оваа песна (Чия е тази песен?) (2003)

пријавена од jpetrov пред 1 година, 2 месеци. (arheo.com.mk)

Иако самиот документарец воопшто нема политички тенденции, сепак потрагата по идентитетот на една песна ја отсликува потрагата по сопствениот идентитет и националната нетрпеливост кај народите од Балканот.

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Лалињата од 1636

пријавена од drugarce пред 1 година, 2 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Сите лекции што треба да ги знае нашата генерација за бумот и неговите фази, за деривативите, хипотеките и шпекулациите, се содржани во приказната за лалињата од 1636 година. Приказна од која, за жал на денешните генерации, лекциите очигледно не се научени

2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

Колку Facebook пријатели би избришале за еден сендвич?

пријавена од Damjaan пред 1 година, 2 месеци. (it.com.mk)

Ланецот на ресторани за брза храна Burger King помогнат од својата маркетинг агенција пред само две недели создаде Facebook апликација која бара од корисниците да избришат 10 од своите виртуелни пријатели, со што ќе добијат бесплатен сендвич, популарниот Whopper на Burger King. Најоргинална кампања!

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Галерија со jQuery

пријавена од Delicon пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Креирањето на галерија со jQuery е навистина едноставно, а тоа може да го видете од следниот пример...

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Хрватскиот народен театар од 35.000 Лего коцки

пријавена од Igorce пред 1 година, 2 месеци. (zdravo.com.mk)

Зградата е долга 170, широка 100, а висока 78 сантиметри. Матија Пужар веќе размислува за наредниот проект: Катедралата во Шибеник или Арената во Пула.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Запознавање со jQuery

пријавена од Delicon пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Според jQuery.com, jQuery е брза и мала JavaScript библиотека со која многу лесно се креираат веб ефекти со само неколку линии код. jQuery е дизајниран да го смени начинот на пишување на JavaScript код...

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Финансиска ретроспектива на 2008

пријавена од dasaf пред 1 година, 2 месеци. (broker.com.mk)

За повеќето луѓе, финансиски, 2008 беше најлошата во нивниот живот. Вредноста на нивните средства се намали драматично. За оние пак, понесреќните, минатата година значеше и губење на сопствениот дом, губење на работното место, или пак, бизнисот. Како започна се?

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Микро-контролери на сподели знаење , сабота 17.01.2009

пријавена од gdamjan пред 1 година, 2 месеци. (spodeliznaenje.blogspot.com)

Практично конструирање на роботски армии или можност за подобро вработување - одлучете сами. Јас сум за world domination.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Окарината наша и iPhone-от нивни

пријавена од strumjan пред 1 година, 2 месеци. (it.com.mk)

Зошто Даутовски не би направил концерт на iPhone а потоа веднаш и на окарина за споредба. Или Даутовски на окарина а околу него уште неколкумина на iPhone. Датум на концертот нека одбере Калина :)

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Рунтав Семакедонец - Силви Бонд со Свирачиња

пријавена од woona пред 1 година, 2 месеци. (vuna.info)

мало џемање на настапот на силви бонд во точка (малце тивко е, појачајте звучници)

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Изложба на Хуан Миро во Белград

пријавена од Arwena пред 1 година, 2 месеци. (www.vesti.rs)

Чисто како информација, можеби некој ќе сака да појде на изложбава. А во меѓувреме не треба да заборави да си повторува "Да, Јас сум уметноста!!! ".

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Прашај го интернет уредникот на Утрински Весник

пријавена од глиша пред 1 година, 3 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Шанса да се праша уредникот на интернет изданието на Утрински Весник во врска со интернет изданието.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Исто

пријавена од gemidjy пред 1 година, 3 месеци. (pablisher.lugola.net)

„Прашањето ми е, што прават другите луѓе во оваа држава? Дали читаат книги? Дали гледаат филмови? Дали работат на сопствената едукација? Дали имаат претстава како е да се помине Нова година без петарди?“ -- Од-лич-но!

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Сешто