Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kzograf, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Патокази кои го скрнават античкото наследство за подсмев пред светот

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

...На таблата стои: Национална Арена Филип II Македонски Nationality Arena Filip II Macedonian Општиот впечаток е „сакам кажам не знам речам“, сосем непримерен на важноста на преименувањето на стадионот...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Г-точката- аларм за задолжително сексуално образование во партиите

пријавена од femgerila пред 1 година, 1 месец. (femgerila.crnaovca.mk)

Драга Марина, Ти пишувам како твоја сограѓанка која е загрижена за сексуалната неедуцинарост на дел од младината во нашата држава која себеси се нарекува- унија на млади сили на вмро-дпмне. Маринче, пред целата македонска јавност, ти, во името на унијата на млади сили, го запраша професорот Фрчков

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Вовед во изборна визуелизација

пријавена од Џам пред 1 година, 1 месец. (iacovibus.blog.com.mk)

if you don`t believe come and see

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Цедевита за Кејт Мос

пријавена од jofe пред 1 година, 1 месец. (rozovzajak.blog.com.mk)

Одамна е утврдено дека е тапа кога нема цедевита. Но, тоа не мора да значи дека таму е крајот на приказната. Замисли, да има цедевита а да нема чаша. Без лажичка ќе изимпровизираш некако. Се соочуваш со два проблеми во ваков случај...

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Преглед: Social Media Week NYC

пријавена од Damjaan пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Минатата недела, започнувајќи од 9-ти Февруари во Њујорк се одржаа серија настани и конференции поврзани со друштвените медиуми и веб 2.0 ерата, па така неделата го доби името "Social Media Week NYC". IT.com.mk имаше можност да присуствува на неколку случувања, а импресиите во продолжение...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

IT.com.mk овозможи коментирање преку Facebook Connect

пријавена од Damjaan пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Апликацијата Comments Box може да се преуреди и лесно да се модерира, а содржините на кои корисник на Facebook ќе коментира се прикажуваат и во неговиот профил со што дополнително се поттикнува подобра дискусија со пријатели во неговиот круг. Предноста на оваа апликација е тоа што автоматски ги...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Тетоважи за гикови

пријавена од Damjaan пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Во текстов ќе ви презентирам триесетина фотографии од тетоважи на разни гикови... Од истетовирано лого на Apple и Microsoft до тетоважи со Pacman и Super Mario, буквално има сé и сешто... Луѓето очигледно доста сериозно сфаќаат некои работи. :-))

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Љубав Шврчковски

пријавена од Бунка пред 1 година, 2 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Љубав Шврчковски звани Шврчко е скопски фраер кој претендира да стане најфраер дете на векот. Пред некој ден јавно ја презентираше својата желба да биде институционален фраер на векот, смислата на космосот, љубав нашег живота, багрем кој виси над бездна!

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Официјален web - портал посветен на Никола Мартиноски

пријавена од Arwena пред 1 година, 2 месеци. (www.martinoski.mk)

Конечно пуштен во оптек долго најавуваниот веб сајт за животот и делото на сликарот Никола Мартиноски.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

СКОПСКА ШЕМА - скопскиот ноќен монструм

пријавена од jofe пред 1 година, 2 месеци. (mecetousko.blog.com.mk)

После подолго време, минатата есен бев во една скопска дискотека која го носи името на американскиот бомбардер Б2...или сопственикот имал друга намера па името нешто друго му значи.После една фуриозна свадбена веселба, дурштвото ме натера да стапнам во една скопска дискотека иако се бев заколнал...

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Ќе бидеме ли сведоци на веб 2.0 избори?

пријавена од Damjaan пред 1 година, 2 месеци. (it.com.mk)

...ме натера да размислам на темата политички е-маркетинг во Македонија и каква е неговата блиска иднина во овие услови. Дали нашите политичари ќе се решат да го применат во своите кампањи на претстојните локални и претседателски избори закажани за 22 Март? Има ли воопшто публика за такво нешто?

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика

И ти ли сине Кире?

пријавена од jofe пред 1 година, 2 месеци. (mojon.blog.com.mk)

Пијам кафе, се расонувам во три после пладне, листам весници, се информирам, кога наеднаш... ШОК!!! За малку шо не доживеав спонтан абортус што пак само по себе би претставувало убиство. Читам и не верувам, препрочитувам, пак не верувам. Кире наш, онај де Македонскион, решил да се здружи со...

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Star Trek: Countdown #1

пријавена од Scorponok пред 1 година, 2 месеци. (maktrek.blogspot.com)

Првиот број на стрипот кој претставува вовед во новиот Star Trek филм премиерата ќе ја има во мај годинава.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Забава

Апел за сите корисници на кајмак.от

пријавена од neW1 пред 1 година, 2 месеци. (twitter.com)

еден апел до оние што го користат кајмакот - ве молам прекинете...

17 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

[eng] Претставување на Broker Inc. на iDISC

пријавена од dasaf пред 1 година, 2 месеци. (www.idisc.net)

Интервју со основачот на broker.com.mk за iDISC (виртуелна мрежа на инкубатори).

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Бизнис