Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kzograf, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Изгубени во преводот

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Логиката на капиталистите кога ќе излезе книга која го критикува системот е сладенава: Сите капиталистички автори пишуваат за други некапиталистички држави, додека сите автори од некапиталистички држави пишуваат за своите држави.

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Македонска историја 2

пријавена од швабо пред 1 година. (django.blog.co.mk.blog.com.mk)

Ацо: Кочо (Кочо не се врти)...Кочоооо Кочо: Што се дереш бе? Ацо: Па ко те викам сврти се да ти еем то глувиот Кочо: Кој е глув бе шутрак еден? (тргнуе накај него да му опне една)

1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

Јас сум Алтрнатива! КОј сака да биде меинстрим?

пријавена од nadezna пред 1 година. (jovanovic.blog.com.mk)

Ние не сме една од најсиромашните држави во Европа без причина. Постојат длабоки причини за тоа. Ние не сме некултурни затоа што сме сиромашни, туку сиромашни сме затоа што сме некултурни....-Авторот

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Сите пари за неуставни закони....

пријавена од новица пред 1 година. (www.a1.com.mk)

А1 прават есап колку пари чинат проектите за кои е поведена уставна постапка и кои може да бидат прогласени за неуставни.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Контакт формулар кој не сака Spam ботови

пријавена од Delicon пред 1 година. (deliconinteractive.com)

Пред неколку недели се размислував како може да се заштити контакт формулар од Spam ботови, но за разлика од останатите, овој да биде едноставен за пополнување и без Captcha. За да направам ваков формулар решив да не барам на интернет туку да направам свој.

4 коментари | проблем? | категорија: Технологија

5г. Лугола интервју за www.it.com.mk

пријавена од gemidjy пред 1 година. (it.com.mk)

Пријатно изненадување од it.com.mk. Ова би дошло како благодарност до it.com.mk што изразија желба да видат/прочитаат и презентираат на нивните посетители што впрочем работиме и како би ја сумирале нашата работа изминатите 5г.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Глобален успех на Broker Inc.

пријавена од dasaf пред 1 година. (www.broker.com.mk)

Македонската компанија Broker Inc. со својот проект за финансиска платформа наречен Finex Pro, го освои второто место на глобалниот натпревар „Youth 2 Innovation“. Само три проекти, во конкуренција на натпреварувачи од земјите во Европа и централна Азија, беа избрани како победници на натпреварот.

3 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Бизнис

Романот „Пиреј“ преведен на англиски јазик

пријавена од strajkoski пред 1 година. (www.makfax.com.mk)

Од секогаш сум сметал дека за да му се објасни на светот кои сме ние Македонците, треба „Пиреј“ да се преведе на англиски и да се дели бесплатно :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Нова виртуелна собирална или соблекувална ;)

пријавена од femgerila пред 1 година. (www.okno.mk)

Нов портал којшто има намера да се етаблира во македонскиот виртуелен терен како виор кој минува над буниште и зад себе остава склопен и пицнат џамбо-џет, до најмало штрафче.

10 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Кој ќе биде македонскиот кукавица?

пријавена од ribaro пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

... Македонскиот Едли Стивенсон?

8 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Успехот на декриминализација на дрогите во Португалија

пријавена од gdamjan пред 1 година. (www.salon.com)

Ова е прашање за кое во Македонија не (смее да) се дискутира, но среќа во светот има и други држави...

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Признавам, Бугарин сум и дајте ми лична карта!

пријавена од drugarce пред 1 година. (novamakedonija.com.mk)

Новинари од Нова Македонија објаснуваат како оди процесот за добивање бугарска лична карта. Се што треба се 200 евра и изјава дека ти и твоите дома (вклучувајќи ги баба и дедо) се бугари

16 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Offbeat - направете си свој туристички водич

пријавена од Damjaan пред 1 година. (it.com.mk)

Доколку патувате некаде... ѕирнете го сервисов. Offbeat Guides е прав пример за веб 2.0 сервис.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

5г. Лугола, група на корисници на GNU/Linux од Битола

пријавена од gemidjy пред 1 година. (lugola.net)

Линуксаши и Линуксашки, Вие кои користите и Вие кои размислувате допрва да користите GNU/Linux, почитувани екселенции, младински задруги, подружни единици и кооперации:

5 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Интервју за вработување

пријавена од roxy пред 1 година, 1 месец. (nadezna.blog.com.mk)

Занимливо и инструктивно сведочење на Надежна која повеќе пати се има осврнување на овие теми од општеството. Секако дека познато ви е ова како ’добарден’, меѓутоа интересна е дебатата со големиот апологет за феудално и робовласничко општество Лавот-гравот.

9 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови