Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kzograf, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Архибригадата нема да ја покорат

пријавена од jofe пред 12 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

„Две шлаканици, три бокса и по некоја клоца“ не можат да предизвикаат затишје, зашто идеите се отпорни и на куршуми, а камоли на „две шлаканици“. Идеите мора да постојат, да се дискутира за нив и да се развиваат, да се прифатат или да се отфрлат, вели учесник на протестот од 28 март на плоштадот...

4 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Филип Петровски: За тепаните студенти

пријавена од gdamjan пред 12 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Радикалната поделба на луѓето на плоштадот е намерно направена за да се оправда употребата на сила и, секако, да се замаскира виновникот.

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Рени Глисон на TED [Видео]

пријавена од новица пред 12 месеци. (www.ted.com)

...the experience we're having right now is less interesting than what we'll tweet about it later. (трае само 3 минути.)

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Култура

Гласање за Коко...

пријавена од новица пред 1 година. (www.topix.com)

Дали е Коко македонец, скопјанец, грк или африканец.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

САЕМ НА КНИГИ ЗА ИЧ ПАРИ

пријавена од nadezna пред 1 година. (nadezna.blog.com.mk)

Мој пост, но сепак, корисен и за поширокиот аудиториум... :)

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Револуцијата ќе биде пренесувана на Твитер

пријавена од bobibobi пред 1 година. (www.telegraph.co.uk)

Студентите во Молдова, како реакција на парламентарните избори, се организирале преку Твитер и го запоседнале парламентот. Еве и линк со некои слики http://zzzop.wordpress.com/

3 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Мали инквизитори

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dnevnik.com.mk)

...текст на Теута Арифи. Читајте додека не исчезнал линкот од „Дневник“.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Телеком

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Телекомот кај нас долги години ја искористуваше монополската позиција за да не дојде до либерализација на пазарот. И сеуште го прави тоа. На запад, каде што се стремиме да одиме, имаше два случаи каде монопол беше казнет...

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Биди кул - инвестирај во online бизнис!

пријавена од zlochko пред 1 година. (it.com.mk)

„...но што ако сте средношколец или студент кој нема доволно приходи и чија идеја бара навистина солидна поддршка, да речеме потребни ви се доста добри сервери кои би можеле да поднесат огромен сообраќај...“

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Писмо

пријавена од sead93 пред 1 година. (kanalizacija.blogspot.com)

Пријателе...слушнав од другарите дека се враќаш, не можеш да ја чекаш таа проклета зелена карта, оти тешко се доаѓа до листот...Решив да ти напишам неколку збора пред уште еднаш да помислиш на авионот за Скопје.

1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

Друг поглед на скопската архитектонска калакурница

пријавена од tanja пред 1 година. (pletam.blog.com.mk)

Каде беа сите овие силни архитекти,историчари на уметност и други ланци и тракатанци од 91 наваму.Што работеа?Признаваат дека џабе предавале,пишувале книги и се бавеле со уметност.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Кон нова одржлива економија

пријавена од gdamjan пред 1 година. (dzam.blog.com.mk)

Но светот драматично се промени. Ние денес живееме во свет релативно полн со луѓе и изградена капитална инфраструктура. Во овој нов контекст, ние треба најпрво да разбереме дека целта на економијата е одржливо да ја подобри човековата благосостојба и квалитетот на живот...

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Култура

Интервју со Чарли Милер - Главна Фаца на Pwn2Own

пријавена од dime пред 1 година. (www.tomshardware.com)

Чарли Милер е типот кој го рикна (хакна) Mac-от за помалку од 10 секунди.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Строго контролирани проекции

пријавена од kzograf пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

>=5 гледачи наспроти „само со покана, дечки“.

3 коментари | проблем? | категорија: Култура

Сител со холограмско јавување во програма!?

пријавена од Damjaan пред 1 година. (it.com.mk)

Првото "холограмско" ФАНТАСТИЧНО јавување во програмата на Сител кои за прв пат го промовираат ова бидејќи нели "Сител како и секогаш е пионир во иновативноста и во презентацијата на новите техники и технологии кога се работи за да се биде лидер на медиумскиот пазар во Македонија." :)))

9 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија