Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kzograf, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Вечер, Alexa.com и новинарската гордост

пријавена од ribaro пред 2 години. (komunikacii.net)

„Вечер објавува дека нивниот сајт е најчитаниот македонси медиум на интернет. И, нормално влегува во неколку замки...“

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Вести

BBC news: Bear convicted for theft of honey

пријавена од kzograf пред 2 години. (news.bbc.co.uk)

The taste of honey was just too tempting for a bear in Macedonia, which repeatedly raided a beekeeper's hives. Now it has a criminal record after a court found it guilty of theft and criminal damage.

1 коментар | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Вести

Петиција за поврзување и споделување

пријавена од kzograf пред 2 години, 1 месец. (config.blog.com.mk)

Петиција за Кајмакок.от, Digg, Twitter, last.fm, YouTube, del.icio.us, snap.com поддршка на домашен Блогерај. Let's widgetize!

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Конференција: Glocal 2.0 Blogging - Evolution Treated as Revolution

пријавена од darko156 пред 2 години, 4 месеци. (komunikacii.net)

Втора, организирана од NYUS во Мај 2008. Погледнете ги темите и пријаавете наслов, испланирајте учество или пренесете ја информацијата понату.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Блогови

15 години Елфаско!

пријавена од icko пред 2 години, 2 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Елфаско постои од 13 јануари 1993 година, првиот број на елфаско е умножен на копир, па подоцна почнува развојот… Со него излегува и помалото братче наречено ЕлFuckСо, кој е екстра умуристичен додаток…

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Пештерата Пешна кај Македонски Брод @ NY Times

пријавена од kzograf пред 2 години, 2 месеци. (www.nytimes.com)

Убавините на Македонија на насловната страница на Why We Travel, викенд подлисток на New York Times. Фографирано од македонски фотограф [Марко Георгиев]. Едноставно прекрасно. Зошто не сме биле досега? :)

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести