Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kzograf, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Caramelo™

пријавена од ARCHER пред 1 седмица. (caramelo.mk)

Поинаква кафетерија со пијалаци за носење. КАФЕ2GO.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Пред се, ЧОВЕК!

пријавена од Antagonist пред 2 седмици, 2 дена. (www.kolumnist.mk)

Хуманоста во нашата држава се мери според тоа кој колава сума на пари оддвоил за одредена хуманитарна цел.Секоја чест за оние кои решаваат да одвојат дел од својот хонорар, ама хуманоста има и една друга страна.Но, светот не би бил црна дупка и капиталистичко дувло кога од се не би се правело пазaр!

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Ерата на политичкиот СМС

пријавена од kzograf пред 1 седмица, 5 дена. (forum.com.mk)

СМС пораките во кампањата 2008-ма имаа една од клучните улоги во успешната кампања на Обама во земја каде што 90 отсто од населението има мобилен телефон, односно 280 милиони од 300 милиони граѓани, што е драстично повеќе од бројката персонални комјутери од Снежана Лупевска

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Дуња од ормарот

пријавена од kzograf пред 4 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Следна нумера: Александар Саздовски од Дневник за некои конвенционални музички избори.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Од Ниш до Скопје на еспресо?

пријавена од kzograf пред 5 месеци, 2 седмици. (blog.b92.net)

Mалку crowdsourcing? Според приказнава, може ли некој да открие каде е тоа најдобро еспресо во Скопје?

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Деветтата уметност кај нас најактивна до сега

пријавена од Eddierebel пред 5 месеци, 3 седмици. (sajtnadenot.blogspot.com)

За сите скептици кои не веруваат дека кај нас постои стрип-сцена...

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена од kotle пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Архитортура и гробализација

пријавена од Коља пред 7 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

Извадоци од тајната преродба, добиени со помош на кртови, стаорци и лебарки. Се појавуваат впечатливи призраци на вистински ликови...

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Хаксли или Орвел

пријавена од kotle пред 8 месеци, 4 седмици. (komunikacii.net)

Кој бил во право? ;-)

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

0.мк

пријавена од ribaro пред 8 месеци, 4 седмици. (0.mk)

0.мк е македонски сервис за кратење на долги линкови. Браво!

5 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Букви во огледало

пријавена од kotle пред 9 месеци. (kiberkotle.net)

Понекогаш, тоа што го пишуваме, излегува со спротивното значење. Прашањето што треба да се постави е дали, буквите се наопачки или огледалото „исправува“.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

На кино во три [расказ на Момо Капор]

пријавена од kzograf пред 9 месеци. (dnevnik.com.mk)

Извадок: Во недела во три, улицата Косовска за мене е најубавиот и најтажниот предел на светот, заради еден млад човек и една млада жена, кои ги водат своите деца во кинотеката.Ако не се видат на влезот, тогаш со очи се бараат низ салата.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Бени од Чаир против Google

пријавена од whiteeagle пред 9 месеци, 1 седмица. (it.com.mk)

Беџет Муслија од Чаир, познат како Бени, ќе го тужи Google пред Европскиот суд за човекови права во Стразбург поради www.google.com.mk доменот.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

TIME.mk наполни една година

пријавена од strajkoski пред 9 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Како креаторот на овој сервис, Игор Трајковски, ја виде првата година од неговото постоење.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија