Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kuzevski, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Онлајн „уличарство“

пријавена од kingpin пред 10 месеци. (sead93.crnaovca.mk)

И сега еден временски фастфорвард, кога ќе ја видиш нашава реалност, сфаќаш дека уличарството од кое ме чуваше мајка ми денес не да цути, туку е во невидена експанзија! Секако, со една мала разлика, денес во мода не се улиците, туку Information highway-от на Ал Гор...

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Студентски протести

пријавена од kuzevski пред 10 месеци, 3 седмици. (www.demotix.com)

Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите.

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Да е вујко ми владика се би било поинаку

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (qzevski.blog.com.mk)

Да имаше...

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Glocal: Inside Social Media

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Tемите на кои може да се земе активно учество: право, бизнис, маркетинг, комуникации, па до социологија и етнографија.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Вести

Рапорт од интензивна нега: гласачкото тело бавно закрепнува

пријавена од darko156 пред 1 година. (sead93.crnaovca.mk)

Сума сумарум, се забележува дека телото дава некакви знаци на физиолошка функционалност, но уште е далеку од тоа да застане на свои нозе и да ја одбие веќе штетната партиска инфузија.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Кога робот стана робовладател

пријавена од jpetrov пред 1 година. (qzevski.blog.com.mk)

...се докажува тврдењето дека робот сонува да стане робовладетел. Конечно на ДПМНЕ им се остварува сонот да бидат СДСМ....

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Крстоносци во Скопје

пријавена од apostolov80 пред 1 година. (kanalizacija.blogspot.com)

Стадо од 1.000 збрлавени Хунзи денеска не ни дозволија да го одржиме собирот против изградбата на црквата на плоштад. Носеа знамиња со крстови, икони и транспаренти на кои пишуваше „Сакаме храм“ и некави молитви.

4 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Христијани тепачи на плоштад во Скопје

пријавена од игор пред 1 година. (www.a1.com.mk)

Христијаните тепаат на плоштад, ете како требало со либерална Македонија, само тепај и молчи.

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Вечер фатен во кражба, пак…

пријавена од darko156 пред 1 година. (komunikacii.net)

Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Новите медиуми во политичката комуникација, епизода избори 2009

пријавена од ribaro пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Останува пораката дека „кандидатот е привремено недостапен за јавноста“.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

Macedonia online: По стапките на Естонија? Не баш…

пријавена од strajkoski пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Most traditional outlets don’t have an online-only team. When they do, they’re made up of so-called editors who simply publish offline content to the website and mix it with newswire stories.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Sitcom вести

пријавена од dasaf пред 1 година, 1 месец. (sead93.crnaovca.mk)

Домашните вести да ги прават како комедиите од типот „Лудите 70-ти“, „Сите го сакаат Рејмонд“, „Како ќе каже Џим“, „Бекер“, и така редум, ми ја сфаќате поентата, нели? Не? Молам? Па како не :(

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Забава

Топ 40 анимирани филмови

пријавена од Damjaan пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

"Во кратки црти, според мене најдобрите анимирани филмови што сум ги гледал, но и неколку што допрвин треба да излезат а имам добро претчуство за нив... филмовите ќе ги подредувам по година на производство, со дадена слика и трејлер."

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Стилски информативни вежби

пријавена од ribaro пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Ретроспектива - „известувањето на локалните медиуми околу немилиот настан во кој еден романски ракометар беше убиен, а двајца други, едниот Хрват, другиот Србин, повредени.“

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

Филмските богатства од архивата на Европската кинематографија

пријавена од Arwena пред 1 година, 2 месеци. (www.europafilmtreasures.eu)

Во колекцијата во моментов се наоѓаат и три документарици од Кинотеката на Македонија.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура